امروز پنجشنبه 03 اسفند 1396 -

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی: اعتیاد و مداخله اطرافیان 2 عامل اصلی طلاق در شهر اراک است

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی گفت:براساس نتایج پژوهش علمی جهاددانشگاهی استان مرکزی، اعتیاد و مداخله اطرافیان 2 عامل اصلی در بروز پدیده طلاق در شهر اراک است.
تاریخ : سه شنبه 24 بهمن 1396

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان مرکزی، زهرا فرجی افزود: این پژوهش به سفارش دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی و توسط معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی استان مرکزی انجام شد و بر اساس یافته های آن درآمد ناکافی، بی مسئولیتی و نداشتن مهارت های زندگی نیز از دیگر دلایل بروز طلاق در بین زوج های اراکی شناسایی شده است.
وی اظهار کرد: این پژوهش به صورت میدانی در بازه زمانی سال های 89 تا 94 در این شهرستان انجام شده و در آن از نگاه افراد متقاضی طلاق، مسئولیت پذیری پایین، بدبینی و وابستگی به اطرافیان همسر از علل جدی در اختلافات زناشویی زوج های اراکی و تقاضای طلاق بوده است.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی گفت: براساس این تحقیق، همدلی، صفا، صمیمیت و محبت برای انتخاب همسر درجه اهمیت بالایی دارد و این در حالی است که داشتن امکانات اقتصادی مانند سرپناه و سایر امکانات رفاهی و همتایی اقتصادی به عنوان موارد تشکیل دهنده معیار اقتصادی انتخاب همسر در بین سایر معیارها امتیاز کمتری دارد.
فرجی افزود: یافته های این پژوهش بیان می کند که نگاه واقع بینانه ای در بین زوج ها در مورد ملاک برای انتخاب همسر حاکم است و با وجود معیارهای مهمی که در پایداری و تداوم نهاد خانواده نقش دارند اما به دلیل عملی نشدن این معیارها، زمینه اختلاف بین زوج ها ایجاد شده است.
وی اظهار کرد: بی توجهی و نادیده گرفتن زوج ها، می تواند ناشی از بهم خوردن تعادل در ازدواج براثر مسایل جمعیت شناختی از یک سو و تقویت ارزش ازدواج در ساختارهای مردسالارانه و سنتی موجود به عنوان یگانه راه کسب مشروعیت و هویت اجتماعی افراد باشد.
مشاور امور زنان و خانواده استاندار مرکزی افزود: بر اساس نتایج این تحقیق، بین شاخص هایی مانند درصد اشتغال کل، درصد اشتغال زنان، تعداد فارغ التحصیلان دانشگاه های دولتی به ازای هر یک هزار نفر، درصد باسوادی در جامعه و طلاق رابطه معنادار وجود دارد، به طوری که افزایش این عوامل بر اساس آمار موجود به کاهش طلاق منجر می شود.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی گفت: تنظیم سیاست های بلند مدت در حوزه علمی و فرهنگی، تدوین سند و برنامه های جامع کنترل و کاهش آسیب طلاق در سه محور از پیشنهادات مهار آسیب طلاق در این پژوهش است.
وی، محورهای مورد نظر را شامل تصویب قوانینی برای جلوگیری از آسان بودن فرآیند طلاق برای زوج ها به ویژه در طلاق های توافقی، فعال شدن مراکز مشاوره و اورژانس خانواده در همان مرحله ابتدایی درخواست طلاق در مراکز خدمات قضایی و حساسیت بیشتر قاضی در شعبه های خانواده در صدور حکم سازش نداشتن برای زوج ها و تلاش برای تحکیم خانواده عنوان کرد.

صفحه جهاددانشگاهی در آپارات
جهاددانشگاهی و واحدهای سازمانی آن در یک نگاه