امروز چهار شنبه 04 بهمن 1396 -
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی خراسان شمالی خبر داد:
تصویب طرح توسعه گردوی پیوندی در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان/ایجاد۵۶۰ هکتار گردوی پیوندی تا پایان برنامه ششم توسعه

معاون پژوهشی جهاددانشگاهی خراسان شمالی عملکرد این واحد در حوزه پژوهش در سال 96 را تشریح کرد و از تصویب طرح توسعه گردوی پیوندی با مشارکت بخش خصوصی در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان خبر داد.
تاریخ : جمعه 24 آذر 1396

مهندس محسن رحمانی در گفت و گو با روابط عمومی جهاددانشگاهی، تصویب طرح توسعه گردوی پیوندی با مشارکت بخش خصوصی در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان را از جمله طرح‌ها در این زمینه ذکر کرد.

وی افزود: در حال حاضر دو هزار و ۴١۵ هکتار باغ گردو در خراسان شمالی با تولید سالانه پنج هزار و ۶٧ تن وجود دارد و تا پایان برنامه ششم توسعه باید ۵۶۰ هکتار طرح توسعه کشت گردو پیوندی در استان ایجاد شود.

مهندس زحمانی ‌ادامه داد: از جمله ویژگی‌های گردوی پیوندی زودباردهی، باردهی دو برابری، محصول با کیفیت و یک‌نواخت است و در مقابل سرمای دیررس بهاره مقاوم است، همچنین این طرح قابلیت کاشت، داشت و برداشت مکانیزه را فراهم می کند.

وی توضیح داد: با توجه به کم آبی استان باید به سمت آبیاری نوین پیش برویم و این محصول این ویژگی را دارد که به‌صورت مکانیزه کشت شود و نیاز به آب کمتری دارد.

معاون پژوهشی جهاددانشگاهی خراسان شمالی ارایه خدمات در مرکز بانک خون بندناف را از دیگر اقدامات بیان کرد و با بیان اینکه تاکنون  انعقاد بیش از ۵۰ نمونه قرارداد جهت ذخیره سازی خون بند ناف انجام شده است، افزود: خون بندناف که مملو از سلول‌های بنیادی است بعد از زایمان به‌عنوان یک زباله بیولوژیک دور ریخته می‌شود، از همین رو محققان به این نتیجه رسیدند که از این منبع برای فراهم کردن سلول های بنیادی استفاده کنند.

وی گفت: علی‌رغم اینکه سلول‌های بنیادی پتانسیل درمان ده‌ها بیماری را دارند، اما باید گفت در حال حاضر بیشتر در زمینه درمان بیماری‌های خونی که منشا خونی دارند نظیر انواع سرطان‌های خون، کم‌خونی‌های مادرزادی، تالاسمی و نقص سیستم ایمنی به کار گرفته می‌شوند.

مهندس رحمانی مشارکت خیرین استان در امر ذخیره سازی خون بند ناف در جهت درمان بیماری های خونی را بسیار حایز اهمیت دانست.

معاون پژوهشی جهاددانشگاهی خراسان شمالی در ادامه به تصویب طرح "مدیریت دانش و ضرورت پیاده سازی آن" در کمیته اصلاح ساختار، فرآیندها و فناوری های مدیریتی استان اشاره کرد و توضیح داد: مدیریت دانش ابزاری است که به کارکنان سازمان‌ها کمک می‌کند تا در راستای نیل به اهداف سازمانی موفق باشند.

وی ایجاد فرهنگ سازمانی و آموزش را از ضرورت‌های اجرای این طرح و در جهت نیل به اهداف سازمانی ذکر کرد و افزود: افزایش میزان بهره‌وری در سازمان ها از جمله اهداف این طرح است.

مهندس رحمانی همچنین با اشاره به  تصویب طرح "سند جامع راهبردی امور زنان و خانواده" در کارگروه امور بانوان و خانواده استان گفت:  این سند در چارچوب ارزش‌ها، چشم‌انداز و سیاست‌های کلی نظام در حوزه زنان و خانواده است.

وی افزود: در این سند توسعه علمی  و معرفتی زنان، عفاف، بصیرت و حضور انقلابی زنان، توسعه حضور علمی، معنوی و فرهنگی زنان و اهمیت تشکل‌های مردمی و انقلابی مورد توجه قرار گرفته است.

صفحه جهاددانشگاهی در آپارات
جهاددانشگاهی و واحدهای سازمانی آن در یک نگاه