امروز شنبه 25 آذر 1396 -
معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی:
نگاه جهاددانشگاهی در تدوین برنامه ششم معطوف به حل مشکلات کشور است

دکتر پورعابدی معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی عنوان کرد: نگاه ما در تدوین برنامه ششم کاملاً مسئله محور و معطوف به حل مشکلات کشور بوده است.
تاریخ : چهار شنبه 01 آذر 1396

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی یزد محمدرضا پورعابدی در گردهمایی معاونین پژوهشی جهاددانشگاهی‌‌ سراسر کشور ضمن تشریح عملکرد سال 1395 این معاونت، در خصوص منابع انسانی و اعضاء حوزه پژوهش و فناوری اظهار کرد: هم اکنون  1545 نفر پژوهشگر .، 795 نفر كارشناس، 391 نفر تكنسين و 238 نفر كاركنان خدماتي و پشتيباني در حوزه پژوهش وفناوری جهاددانشگاهی فعالیت می‌‌کنند.
وی خاطر نشان کرد که در سال 1395 در حوزه پژوهش و فناوری 1624 طرح با اعتباری معادل 372 میلیارد تومان در جهاددانشگاهی اجرایی شده است.
دکترپورعابدی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع برنامه ششم توسعه جهاددانشگاهی اشاره کرد و گفت: برنامه ششم توسعه با محوریت برقرای ارتباط  ساختارمند بین منابع و برنامه‎ها تدوین شده است.
وی با طرح این سئوال که مگر ممکن است مأموریت و برنامه را بدون منابع مالی یا با منابع کم اجرا کنیم؟ بیان کرد: چنین اقدامی در فرهنگ جهاد، شدنی است ولی انگیزه‌‎ها باید بسیار قوی باشد.
معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی افزود: اگر به عنوان کارمند و آدمی که فقط دنبال روز و شب کردن هستیم، نمی‎شود ولی اگر باور به درستی راهی که انتخاب کرده‎‎ایم، داریم امکان پذیر است و چنین حرکتی هم برکات معنوی دارد و هم برکات مادی برای جامعه خواهد داشت.
دکترپورعابدی ، اگر موضوع فعالیت خود را درست انتخاب کنیم و با منابع محدود جهاد فاز صفر آن را درست اجرا کنیم، منابع برای بقیه راه را بدست می‎‎آوریم.
وی همچنین اظهار کرد: نگاه ما در تهیه برنامه ها باید کاملاً مسئله محور و معطوف به حل مشکلات کشور باشد لذا در تهیه برنامه ششم همه واحدهایی که هنوز در حوزه پژوهش و فناوری زمینه کاری را انتخاب نکرده‎‎اند، باید زمینه های کاری خودشان را درست انتخاب و در طی مدت برنامه که پنج ساله است، آن را اجرا کنند.
معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی افزود: سایر واحدها نیز که دارای برنامه هستند، باید برنامه توسعه خودشان را در طی برنامه ششم مشخص و برای رسیدن به آنها برنامه‎‎ریزی کنند.
پورعابدی تاکید کرد: برنامه ششم توسعه باید شکوفا شدن حوزه علوم انسانی در جهاددانشگاهی باشد که بر این اساس باید اولویت‌ها را مشخص و روی ارائه راه حل برای آنها، کار علمی صورت پذیرد.
وی گفت: باید با همکاری واحدها و پژوهشکده ها و به ویژه پژوهشگاه علوم انسانی تلاش شود مسائل ملی انتخاب و مرزهای فیزیکی گروه های پژوهش برا ی حل آنها برداشته شود.
دکتر پور عابدی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهتمام به موضوع باز آفرینی در حوزه پژوهش و فناوری، هدف از این مهم را سرعت دادن به حل مشکلات واحدها در دفتر مرکزی، کمک به و احدها در تأمین منابع جهت اجرای برنامه ، کمک به بازاریابی برای فناوری های تولیدی و یا توانمندی ها در حوزه علوم انسانی  و نظارت بر حسن اجرا خواند.
معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی به برخی موضوعات قابل تامل در حوزه پژوهش وفناوری نیز اشاره کرد و در این خصوص به تجمیع ساختارها، امکانات و منابع انسانی برای ورود به کارهای بزرگ، جذب هوشمندانه منابع انسانی در حوزه پژوهش وفناوری ، تخصیص پول هوشمند و تخصیص هوشمندانه پول و ارتباط مناسب و سیستمی حوزه پژوهش وفناوری با دانشگاهها و موسسات آموزش عالی جهاددانشگاهی، توجه به بخش خصوصی، مالکیت معنوی و توجه به حقوق IP  و نقش آن در تجاری سازی، ارتباطات ملی و بین المللی، استفاده از ظرفیت دانشگاهها و اعضاء هیئت علمی ترویج فرهنگ تجاری سازی در همه سطوح، اشاره کرد.
پورعابدی همچنین بر تشکیل تیم- پروژه و شرکت -پروژه در جهاد تاکید کرد و افزود: استفاده ازدانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در اجرای پروژه های پژوهشی ، این که مراکز خدمات تخصصی باید به حوزه تجاری سازی نزدیک شوند و به سوی شرکت سوق پیدا کنند، بکارگیری نیروهای مجرب در انجام طرح های بزرگ و استفاده از شیوه های نوین تامین مالی،  باید در دستور کار باشد.

جهاددانشگاهی و واحدهای سازمانی آن در یک نگاه