امروز شنبه 25 آذر 1396 -
دکتر طیبی در چهل و هشتمين گردهمايی معاونان پژوهشی جهاددانشگاهی خبر داد:
ارایه پیشنهاد استانی شدن اعتبارات تجهیز، تملک دارایی واحدهای جهاددانشگاهی به سازمان برنامه و بودجه/تغییر روش بازاریابی در این نهاد

دکتر طیبی رییس جهاددانشگاهی درخواستي به سازمان برنامه و بودجه براي استاني شدن اعتبارات تجهيز و تملک دارایی جهاددانشگاهی استانها داده‌‌ايم كه اميدواريم از اين طريق استانداران بتوانند به صورت قانوني به واحدهای استانی جهاددانشگاهی كمک كنند.
تاریخ : چهار شنبه 01 آذر 1396

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی یزد، دکتر حمیدرضا طیبی امروز در چهل و هشتمین گردهمایی معاونان پژوهشی جهاددانشگاهی‌های سراسر كشور كه به ميزباني جهاددانشگاهي يزد در حال برگزاري است، اظهار كرد: اعتقاد داريم كه كشور براي رسيدن به پيشرفت بايد دانش‌‌بنيان اداره شود و در اين باره پژوهش و فناوري نيز بايد محور توسعه در صنعت، كشاورزي و خدمات و به تبع توسعه اقتصادي كشورمان است.
وي افزود: بازار دنيا براي كشورهايي كه داراي اقتصادهاي مبتني بر توليد ملي هستند و از اين بخش درآمد کسب مي‎‎كنند، محدود است لذا فناوري به عنوان ابراز رقابت در اين بازار محدود مورد اهتمام است و بايد همه تلاشمان را براي ارایه فناوري و خدمات بهتري كنيم.
دکتر طیبی محدوديت منابع را يكي ديگر از دلايل لزوم توجه به موضوع فناوري و توسعه آن در كشورها از جمله كشورمان خواند و تاكيد كرد: امروز اقتصادهاي منبع بنيان جاي خود را به اقتصادهاي دانش بنيان داده است و در اين راستا نيز رقابت سنگيني بين كشورهاي داراي دانش و فناوري برقرار است.
دکترطيبي در بخش ديگري از سخنانش گفت: به دليل ماهيت انقلاب قطعاً محدوديت‌هايي براي كشورمان ايجاد شد لذا ضروري است كه جمهوري اسلامي براي داشتن اقتداراقتصادی و اقتداردفاعی، صاحب فناوري و اقتصاد دانش بنیان از طريق تمام روش‎‎هاي معقول شود.
رییس جهاددانشگاهی يكي از فلسفه‌‌هاي تشكيل جهاددانشگاهي در سال 1359 نيز براي اثبات توان كشور در توسعه فناورانه و توليد ثروت و قدرت از فناوري ذكر كرد.
وي با بيان اين كه جهاددانشگاهي به دو روش توسعه فناوري را دنبال مي‌‌كند، يكي از اين روش‌‌ها را عرضه محور يعني در راستاي شناسايي نيازهاي كشور و سپس تدوين برنامه براي رسيدن به فناوري و پژوهش‌‌هاي بنيادي كه از طريق برنامه‌‌هاي توسعه جهاددانشگاهي بيان كرد.
 دکترطيبي در ادامه با اشاره به تدوين برنامه ششم جهاددانشگاهي، گفت: در اين برنامه تاكيد داريم كه واحدهاي جهاددانشگاهي در استانها براساس مزيت‌‌هاي بومي و نيازهاي علمي منطقه، فعاليت‎‎هاي شاخص داشته باشند و منظور از اين فعاليت‎‎هاي شاخص در جهاددانشگاهي در حد تبديل شده آنها به قطب منطقه، ملي و حتي بين‌‌المللي است.
وي در اين رابطه با اشاره به راه‌‌اندازي پژوهشكده مواد نوين سراميكي در جهاددانشگاهي يزد، اظهار كرد: توقع ما از جهاددانشگاهي فعاليت و ارایه خدمات در سطح ملي و بين‎‎المللي است و اميدواريم استاندار جديد نيز وعده‎‎هاي عملي نشده استاندار سابق را در اين رابطه عملي كنند.
رييس سازمان جهاددانشگاهي تاكيد كرد: قطعاً اگر در اين حوزه عقب بنشينيم ساير رقباي خارجي از ما پيشي خواهند گرفت و در آينده در بحث سراميك‌‌هاي صنعتي در رقابت در صادرات با مشكل مواجه خواهيم شد.
دکتر طیبی روش ديگر جهادانشگاهي براي توسعه فناوري را براساس ماموريت محور بودن دانست و در اين باره ابراز اميدواري كرد كه نظام براساس توانمندي‎‎هاي جهاددانشگاهي ماموريت‌‌هاي كلان خود را به اين سازمان واگذار كند.
وي با اشاره به واگذاري هفت ماموريت شوراي راهبري نقشه جامعه علمي كشور به جهاددانشگاهي، اولين و مهمترين تلاش جهاددانشگاهي در قبال اين ماموريت‌‌‌‌ها را اجرايي كردن آنها عنوان كرد و گفت: در همين  راستا با كمك نمايندگان مجلس براساس قانون توسعه اقتصادي در تلاش براي جذب منابع از سازمان برنامه و بودجه براي اجراي اين ماموريت‌‌ها هستيم.
وي از جمله اين ماموريت‌‌ها به موضوعات حمل و نقل ريلي و تامين آب شيرين‌ها اشاره كرد و گفت: يكي از راه‌‌هاي رسيدن به اين مهم استفاده از شرکت های خارجي براي گرفتن امتياز فناوري از آنهاست كه براساس آن تلاش داريم در بخش ريلي  85 درصد و در بخش آب شيرين‌‌كن‌ها 75 درصد از فناوري را با شرکت های خارجی در مقابل واگذاری بازار انتقال دهیم.
دکتر طيبي ابراز امیدواری كرد كه با جاري شدن اين ماموريت‌‌ها در سازمان برنامه و بودجه، اين موضوعات هر چه زودتر مراحل تحقق خود را سپري كند.
وي گفت: با توجه به اين كه  باید در كشور برنامه مدوني در حوزه توسعه فناوري آماده شود و عمده بار اين حوزه بر دوش بخش‌هاي فعال در حوزه فناوري باشد، تلاش داريم كه برنامه‌‌هاي جهاددانشگاهي در اين مرحله را با جديت دنبال كنيم.
دکتر طیبی يكي از مشكلات در اين حوزه را نیازبه اعتبارات مالي براي عملياتي شدن برنامه‌‌ها ذكر كرد و گفت: واحدهاي جهاددانشگاهي نيز بايد متناسب با برنامه‌‌هايشان براي افزايش اين اعتبار تلاش کنند.
وي با بيان اين كه اجراي برنامه‌‌هاي درازمدت براي پيشرفت كشور زمان‌بر است، تحقق آنها را نيازمند ثبات برنامه‌‌ها و سياست‌ها دانست و گفت: در كشور دو ديدگاه و نگرش درباره اداره کشور داريم ولي بايد به نحوي عمل كنيم كه ضمن احترام به هر دو ديدگاه، هم مرز انقلابي بودن و اتكاي به داخل و هم ارتباط با دنيا را حفظ كنيم تا با بهره مندی از پتانسیل های موجود بتوانیم شرايط برنامه‌‌ريزي‎‎هاي بلندمدت پيشرفت كشور را داشته باشيم.
رييس جهاددانشگاهي گفت: علاوه بر رايزني براي كسب منابع مالي براي اجراي برنامه‌‌ها، تعامل با مديران استاني با توجه به اين برنامه‌‌ها جهاددانشگاهي در استانها براساس توانمندي‌‌هاي بومي و ايجاد ثروت بر پايه آنها تدوین یافته، براي جهاددانشگاهي بسيار مهم می باشد.
وي گفت: درخواستي به سازمان برنامه و بودجه براي استاني شدن اعتبارات تجهيز و تملك و دارائی های جهاددانشگاهی استانها داده‌‌ايم كه اميدواريم از اين طريق استانداران بتوانند به صورت قانوني به واحدهای استانی جهاددانشگاهی كمك كنند.
دکترطيبي با اشاره به انعقاد قراردادهاي جهاددانشگاهي با کارفرمایان حرفه‌‌اي، بر تغيير روش‌ بازاريابي در جهاددانشگاهي با توجه به شرايط حاكم بر كشور تاكيد كرد و گفت: با توجه به تاكيد جهاددانشگاهي بر رعايت اصول اخلاقي بايد بازاريابي را به شركت‌های بیرون از جهاد واگذار كنيم تا بتوانيم اموراصلی پروژه هاو طرح هارا با تمركز بيشتري پيش ببريم.
رییس جهاددانشگاهی در پايان بر اهتمام به تقويت صادارات فناوري، جذ ب نيروي انساني از طريق ارتباط با دانشگاه و تعريف طرح‎‎هايي براي جذب دانشجويان علاقمند مستعد و توسعه مراكز رشد در استانها تاكيد كرد.
گفتنی است؛ در حاشيه آغاز به كار اين گردهمايي پژوهشكده مواد نوین سرامیكی جهاددانشگاهی استان یزد با حضور دكتر طيبي رييس جهاددانشگاهي و �محمود زماني قمي� استاندار يزد و عده ای ازمدیران و مسولان جهاددانشگاهی افتتاح شد.

جهاددانشگاهی و واحدهای سازمانی آن در یک نگاه