امروز يكشنبه 28 آبان 1396 -

تداوم پیشتازی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در معرفی گونه های جدید

دومین گونه باکتری از جنس Aliidiomarina از تالاب بین المللی گمیشان توسط محققان بانک میکروارگانیسم های مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران شناسایی و معرفی شد.
تاریخ : چهار شنبه 24 آبان 1396

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، دکتر سید ابوالحسن شاهزاده فاضلی رییس مرکز در خصوص این گونه باکتری گفت: تالاب گمیشان یک اکوسیستم قلیایی، شور و دریایی مهم است که در شمال غربی شهر گرگان واقع شده است. محققان مرکز در راستای کشف میکروارگانیسم های بومی مهم ایران، جامعه باکتریایی این تالاب را بررسی نمودند و طی این پژوهش موفق به کشف گونه جدیدی از جنس Aliidiomarina شدند که Aliidiomarina sedimenti  نامگذاری شده است.
وی افزود: این باکتری هالو آلکالوفیل و از رده Gammaproteobacteria می باشد که کشف آن در ژورنال معتبر بین المللی IJSEM منتشر گردیده و به جامعه علمی دنیا معرفی شده است.
گفتنی است، این سویه هم اکنون با شماره دسترسی IBRC-M 10764 در کاتالوگ رسمی بانک میکروارگانیسم ها، برای تمام محققان داخلی و خارجی قابل دسترسی و ارایه است.
یادآور می شود، پیش از این، از این تالاب گونه ی دیگری از جنس مذکور تحت عنوان Aliidiomarina iranensis  با شماره دسترسی  IBRC-M 10763 توسط محققان این مرکز کشف و معرفی شده بود.

جهاددانشگاهی و واحدهای سازمانی آن در یک نگاه