امروز يكشنبه 28 آبان 1396 -

ریيس جهاددانشگاهي استان سمنان خبر داد: ذخيره سازي 280 نمونه خون بندناف نوزادان در استان سمنان

ریيس جهاددانشگاهي استان سمنان گفت: تا کنون بیش از 280 نمونه خون بندناف نوزادان در این استان ذخیره سازی شده است.
تاریخ : چهار شنبه 24 آبان 1396

به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي استان سمنان، حسن رهايي با بيان اينكه 24 آبان ماه معادل با 15 نوامبر به عنوان روز جهانی ذخیره سازی سلول های بنیادی خون بندناف نامگذاری شده است، افزود: امکان این خدمت رسانی به تمامی هم استانی ها در تمامی بیمارستان های سطح استان سمنان فراهم شده است.
وي خاطرنشان کرد: خون بندناف خونی است که پس از تولد در بندناف و جفت باقیمانده و دور ریخته می‌شود، این خون غنی از سلول‌های بنیادی است و قادر به ساخت انواع سلول‌های دیگر و ترمیم و نگهداری سلول‌ها در هنگام جراحت می‌باشد.
ریيس جهاددانشگاهي استان سمنان اضافه كرد: هم اکنون در بانک خون بند ناف عمومی رویان 15 هزار نمونه ذخیره سازی و در بانک خصوصی آن نیز 85 هزار نمونه ذخیره سازی شده  است که انتظار مي‌رود تا پایان امسال به 90 هزار نمونه برسد، در حال حاضر در دنیا در بانکهای عمومی 700 هزار و در بانک های خصوصی سه میلیون بند ناف ذخیره سازی شده و 35هزار پیوند بندناف در دنیا صورت گرفته است.
رهايي با درخواست از خیرین استان برای فعالیت در این حوزه ، عنوان کرد: درمان بیماران تالاسمی، سرطان‌های خون و در مجموع بیماری‌های خونی از این روش بسیار مؤثرتر از روش‌های شیمی‌ درمانی بوده اما هزینه نگهداری و انجام آزمایش‌ها ژنتیکی آن سنگین بوده و این موضوع لزوم ورود خیرین به این حوزه را نشان می‌ دهد.
وی گفت: دانش ذخیره ‌سازی درکشور کاملا بومی بوده و برای صدور این دانش به کشورهای عمان، لبنان، امارات، آذربایجان وعراق اقداماتی صورت گرفته است، در سال گذشته  بیش از 15 بیمار از منابع بانک عمومی و خصوصی خون بند ناف در مراکز پیوند مغز استخوان کشور مورد درمان قرار گرفتند.
رئيس جهاددانشگاهي استان سمنان همچنين از انجام بررسي‌هاي علمي براي اولين پيوند از طريق سلول هاي بنيادي در استان سمنان خبر داد و گفت: در صورت تطابق شاخص های لازم در خون بندناف ذخیره شده با فرد بیمار،اولين پيوند از طريق سلول هاي بنيادي خون بندناف در استان سمنان انجام مي‌شود.
رهايي اضافه كرد: اولین مورد پیوند برای درمان بیماری تالاسمی ماژور از طریق سلول های بنیادی خون بندناف در استان سمنان نیز در دست بررسی است تا در صورت تطابق شاخص های لازم در خون بندناف ذخیره شده با فرد بیمار بتوان از این سلول ها برای درمان استفاده کرد.

جهاددانشگاهی و واحدهای سازمانی آن در یک نگاه