امروز يكشنبه 28 آبان 1396 -
اخبار : فرهنگي
در نشست شورای علمی همایش صورت گرفت؛
رونمایی از پوستر همایش ملی "انقلاب اسلامی در منظومه فکری امام خمینی (ره)؛از نظریه تا عمل"

نشست شورای علمی همایش ملی "انقلاب اسلامی در منظومه فکری امام خمینی؛ از نظریه تا عمل" به همت مرکز فرهنگی دانشجویی امام، ولایت فقیه و انقلاب اسلامی و با حضور دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی و دکتر سید رضا صالحی امیری معاون شهرداری تهران برگزار شد.
تاریخ : چهار شنبه 24 آبان 1396

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، نشست شورای علمی همایش ملی "انقلاب اسلامی در منظومه فکری امام خمینی؛ از نظریه تا عمل"، در دو بعد سیاست داخلی و سیاست خارجی و با نگاهی مسأله‌محور، آسیب‌شناسانه و تجویزگرایانه، 23 آبان ماه، در دفتر مرکزی جهاددانشگاهی برگزار شد.
در این نشست دکتر سیدحمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی و رییس همایش، دکتر سیدرضا صالحی امیری معاون شهرداری تهران و دبیر علمی همایش انقلاب اسلامی، دکتر عماد افروغ استاد دانشگاه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدطه مرقاتی خویی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، سیدیحیی فوزی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، هاشمی تروجنی رییس مرکز فرهنگی و دانشجویی امام و انقلاب اسلامی جهاددانشگاهی، امیر عظیمی دولت آبادی معاون پژوهشی پژوهشکده امام خمینی(ره) و دکتر محمد محمودی کیا دبیر اجرایی این همایش حضور داشتند.
در ابتدای نشست دکتر محمودی کیا با بیان این که همایش در ۳ سطح بررسی شده است، اظهار کرد: از معاونت فرهنگي جهاددانشگاهي، معاونت پژوهشی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)، مرکز فرهنگی دانشگاهی امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی (دانشگاه آزاد اسلامی)، سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی، معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و شهرداری تهران برای همکاری در این همایش دعوت شد.
وی افزود: همچنین ۲ فصلنامه "جستارهای سیاسی معاصر" و "اندیشه های سیاسی در اسلام" برای انتشار مقالاتی که امتیاز لازم را در این همایش کسب کنند در نظر گرفته شده است.
وی افزود: فرایند ثبت نام در همایش و ارسال مقاله از 23 آبان ماه آغاز شده از طریق سایت http://fttp-sccir.ir/fa/ آغاز شده است و اختتامیه نیز نیمه خردادماه ۹۷ برگزار می شود.
در ادامه دکتر افروغ با تأکید بر اینکه گفتمان انقلاب اسلامی نباید با جمهوری اسلامی خلط شود، اظهار کرد: اتفاقاتی که در جمهوری اسلامی بوده الزاما ربطی به انقلاب اسلامی ندارد؛ انقلاب اسلامی یک تراز و معیار است که با آن بتوان مسایل را آسیب‌شناسانه دید و بررسی کرد، این ها باید از یکدیگر جدا شوند و مثلا گفته شود جمهوری اسلامی در آیینه گفتمان انقلاب اسلامی و این گفتمان را نباید خلاصه در امام ببینیم، چرا که عقبه فلسفی دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه معیارهای نقد گفتمان انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی را سرپا نگه داشته، گفت: وقتی می گوییم از نظریه تا عمل، عمل در واقع آن چیزی است که در جمهوری اسلامی اتفاق افتاده، اینکه امام چه اندیشه‌ای داشتند و در عمل چه اتفاقی افتاده، نباید خلط شوند. انقلاب اسلامی با تکیه بر اندیشه امام قابل بسط است.
در ادامه این نشست نیز دکتر صالحی امیری با بیان اینکه مطلق انگاری خود نوعی جزمیت است، گفت: عدم بازشناسی انقلاب اسلامی و قدسی کردن آن، نوعی جزمیت است. ما یک گفتمان و یک فراگفتمان داریم، منظومه فکری امام یک فراگفتمان است که گفتمان های بسیاری ذیل آن شکل گرفت. منظومه گفتمانی امام تبدیل به محصولی به نام انقلاب اسلامی شد.
وی با بیان اینکه نظریه امام چارچوب دارد و عمل نیز باید با این نظریه همخوانی داشته باشد، گفت: آن فردی که در عرصه سیاست خارجی و عرصه سازش با نظام جهانی گفتمانی مطرح می کند، رفرنس آن امام است. اندیشه پویا، ویژگی رویش گرایانه منظومه فکری امام است، اندیشه امام بن بست ندارد.
همچنین دکتر یحیی فوزی گفت: اگر بخواهیم روند انقلاب اسلامی در عرصه عمل را بررسی کنیم و بحث هایی همچون آزادی و عدالت را از نظریه تا عمل بررسی کنیم به یک شاخص نیاز داریم و آن گفتمان انقلاب اسلامی است.
در ادامه حجت‌الاسلام‌والمسلمین مرقاتی خویی با بیان اینکه پیامبر اکرم(ص)، ۱۰ سال در مکه تبلیغ کرد و پس از آن نظریه‌ها را به عرصه اجرا آوردند، افزود: انقلاب اسلامی مبتنی بر نظریه‌های امام است و ایشان معتقد است دولت باید تشکیل شود تا به اجرا برسیم.
در پایان این جلسه که به منظور هم اندیشی اعضای شورای علمی همایش ملی "انقلاب اسلامی در منظومه فکری امام خمینی؛ از نظریه تا عمل" برگزار شد، از پوستر این همایش نیز رونمایی شد.

جهاددانشگاهی و واحدهای سازمانی آن در یک نگاه