امروز يكشنبه 28 آبان 1396 -
اخبار : فرهنگي

آغاز سیزدهمین دوره طرح ملی "ایران، مرز پرگهر" در دانشگاه های سراسر کشور

سیزدهمین دوره طرح ملی "ایران، مرز پرگهر" به همت مرکز گردشگری علمی- فرهنگی دانشجویان ایران وابسته به جهاددانشگاهی از مهر 1396 آغاز شده است.
تاریخ : چهار شنبه 19 مهر 1396

به گزارش روابط عمومی مرکز گردشگری دانشجویان ایران (ISTTA)وابسته به جهاددانشگاهی، طرح ملی ایران، مرز پرگهر از سال ۱۳۸۴ با هدف تقویت روحیه خود باوری، تاکید بر هویت ایرانی اسلامی و تحقق شعار ما می‌توانیم به منظور آشنایی دانشگاهیان و نخبگان دانشگاهی با طرح‌ها و پروژه‌های بزرگ ملی و دستاوردهای عظیم صنعتی، علمی، پژوهشی، زیر بنایی و همچنین به منظور شناخت میراث فرهنگی و تمدنی ایران اسلامی در قالب بازدید از میراث‌های طبیعی، تاریخی، باستانی، فرهنگی و اجتماعی برگزار شده است.
رحیم یعقوب زاده رئیس مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران در این باره گفت: اردوهای علمی- فرهنگی "ایران، مرز پرگهر" که به همت مرکز گردشگری علمی- فرهنگی دانشجویان ایران توسط معاونت های فرهنگی واحدهای جهاددانشگاهی سراسر کشور دوازدهمين سال و دوره خود را پشت سر گذاشته است، از طرح های فرهنگی برجسته ای است که مورداستقبال خوب دانشجویان قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در حال حاضر سیزدهمین دوره این طرح از مهر 1396 آغاز شده است و با همکاری معاونت های فرهنگی جهاد دانشگاهی در سطح کشور تا پایان اسفندماه 1396  ادامه خواهد داشت. لازم به ذکر است صاحبان استعدادهای برتر تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان در سه دوره متوالی در این طرح نیز حضور داشته اند.
یعقوب زاده گفت: در طراحی و اجرای "اردوهای ایران مرز پرگهر" تلاش می شود تا با ارائه مدلی مناسب از بازدید علمی و متناسب با رشته های تحصیلی، دانشجویان از بناهای فرهنگی و تاریخی و پروژه های صنعتی بازدید نمایند تا شناختي به صورت رودررو و بی واسطه با "ايران تاريخي" و "ايران امروز" شکل گیرد و نكته مهم اين كه اين گونه شناختهاي بي واسطه از درجه بالای روایی و اصالت برخوردار است كه در نتيجه خودآگاهی تاریخی در دانشجویان ایجاد می شود که ضمن آشنايي دانشجويان با هویت های اصیل(در برابر هویت های کاذب و گاه مخرب)، اعتماد به نفس آنها را برای ساختن ایران امروز بر پایۀ دستاوردهای ایران دیروز ایجاد مي كند. این غایت دستاورد اين طرح است که اگر این طرح با کیفیت و کمیت بیشتری صورت پذیرد زمینه ساز بسیاری از اتفاق های خوب آینده خواهد بود.
وی یادآور شد: اجرای این اردوها بسترهای لازم در راستای بروز و ظهور خلاقیت ها و شکوفایی استعدادهای بالقوه دانشجویان در مسیر دست یابی به دانش های نوین، تولید علم و گام نهادن در جهت توسعه علمی کشور طی بازدیدهایی از مراکز علمی و پژوهشی، هسته ای، پتروشیمی، کارخانجات فولاد، خودروسازی، پارک های علم و فناوری، علوم سلولی و ... از سوی دیگر بازدید از مواریث تمدنی و آشنایی با مجموعه های تاریخی و فرهنگی ارزشمند جای جای این سرزمین پرگهر را فراهم می کند.
 یعقوب زاده در پایان خاطرنشان کرد: شرکت کنندگان در اردوهای طرح ملی "ایران، مرز پرگهر" می توانند در مسابقات خاطره نویسی، گزارش علمی و عکس به منظور توصیف بازدید مراکز صنعتی مجموعه های تاریخی و باستانی شرکت کنند و آثار خود را به معاونت های جهاد دانشگاهی تحویل دهند تا پس از داوری و اعلام رأی داوران در آیین اختتامیه سیزدهمین دوره طرح ملی "ایران، مرز پرگهر" از نفرات برتر این مسابقات تقدیر شود.
گفتنی است؛ تمام دانشجویان و اساتید علاقمند به شرکت در این اردوها می توانند به معاونت های فرهنگی جهاد دانشگاهی در سراسر کشور مراجعه و یا جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران به آدرس www.istta.ir و کانال تلگرامی @ISTTA مراجعه نمایند.

جهاددانشگاهی و واحدهای سازمانی آن در یک نگاه