امروز يكشنبه 02 مهر 1396 -

تعیین جنسیت جنین درمرکز درمان ناباروری قفقازجهاددانشگاهی اردبیل ممکن شد

دکترای جنین شناسی مرکز درمان ناباروری قفقاز جهاددانشگاهی اردبیل گفت: امروزه با پیشرفت علوم پزشکی و استفاده از روش‌های علمی می‌توان جنسیت کودک را قبل از تولد تعیین كرد.
تاریخ : چهار شنبه 22 شهريور 1396

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی اردبیل، مصطفی اشرفی اوصالو ۲۱شهریورماه با بیان اینکه اسپرم مرد تعیین کننده جنسیت جنین است، افزود: از لحاظ علمی، جنس جنین در مرحله لقاح با نوع اسپرمی که تخمک را بارور می‌کند، مشخص می‌گردد و باروری با کروموزوم X به طور طبیعی دختر و با کروموزوم Y پسر می‌شود.
وی با اشاره به روش‌های مختلف تعیین جنسیت خاطرنشان کرد: در روش اول جنسیت به صورت طبیعی از طریق رژیم غذایی و رعایت زمان تخمک‌گذاری با توجه به جنس دلخواه تعیین می گردد که موفقیت آن بالای ۵۰ درصد است.
دکترای جنین شناسی مرکز درمان ناباروری قفقاز جهاددانشگاهی اردبیل ادامه داد: دومین شیوه، روش کمک‌ باروری IUI است که در این روش نمونه اسپرم در آزمایشگاه شستشو و کروموزوم های X و Y جدا می شود تا بر حسب علاقه زوج به جنس مورد نظر به رحم منتقل می شود.
اشرفی اوصالو درصد موفقیت تعیین جنسیت به روش PJD را تقریبا صددرصد عنوان و تصریح کرد: در این روش که به زودی انجام آن در مرکز درمان ناباروری قفقاز جهاددانشگاهی اردبیل امکان پذیر خواهد شد جنسیت و مسائل ژنتیکی جنین، در آزمایشگاه بررسی شده و بر اساس خواسته زوجین، عمل انتقال انجام می گیرد.
وی از انجام تعیین جنسیت جنین در مرکز درمان ناباروری قفقاز جهاددانشگاهی اردبیل خبر داد و تاکید کرد: به دلیل مراقبت و کنترل از لحظه‌ی تخمک و اسپرم گیری تا زمان انتقال، امکان جا به جایی جنین شخصی با شخص دیگر در محیط آزمایشگاه وجود  ندارد.

کاروان اربعین