امروز شنبه 27 آبان 1396 -
رییس پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی خبرداد:
رونمایی از چند حیوان آزمایشگاهی در مهرماه

رییس پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی در خصوص طرح رونمایی از چند حیوان آزمایشگاهی در کشور گفت: رونمایی از این حیوانات آزمایشگاهی قرار است در مهرماه امسال انجام شود.
تاریخ : سه شنبه 21 شهريور 1396

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر حمید گورابی20 شهريور ماه، در حاشیه سفر به سمنان ،اظهار کرد: برای تحقق این مهم نیازمند یک سری بسترسازی‌ها و مقدمات بودیم که این مقدمات با تلاش همکاران ما و با شکل‌گیری بانک سلولی حیات‌وحش در پژوهشگاه صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه مطالعات زیادی در این زمینه در رویان صورت گرفته افزود: در حال حاضر سلول‌های برخی حیوانات از جمله یوزپلنگ ایرانی در بانک سلولی رویان جمع‌آوری شده است.
رئیس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی با اشاره به رشد و تولد یک مارال از رحم قوچ وحشی در پژوهشگاه‌های جهاددانشگاهی تصریح کرد: یکی از اهداف ما از این پژوهش جلوگیری از انقراض برخی حیوانات از جمله یوزپلنگ بود؛ لذا پژوهشگران ما در ادامه تحقیقات خود در جست‌وجوی شبیه‌سازی دیگر گونه‌ها و ازجمله یوز نیز هستند.
وی با بیان اینکه در مورد یوزپلنگ نیز مقدمات فراهم و مطالعات زیادی انجام شده است، گفت: در حال حاضر به‌دنبال رحم جایگزین هستیم تا جنین را به رحم حیوان دیگری انتقال و از رحم آن، تولد یوزپلنگ را داشته باشیم.
دکتر گورابی در خصوص گزینه‌های احتمالی برای رحم جایگزین اظهار کرد: رحم در حیوانات وحشی متفاوت از حیوانات اهلی است و لذا برخی گربه‌سانان مثل شیر و...می‌تواند گزینه مناسبی باشند البته تحقیقات در این مورد ادامه دارد و هنوز نیازمند بررسی بیشتری است که همکاران ما در حال بررسی آن هستند.
عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی همچنین در خصوص طرح رونمایی از چند حیوان آزمایشگاهی در کشور گفت: این کار با همکاری یک گروه علمی و پشتیبانی آنها صورت گرفته اما رونمایی از این حیوانات آزمایشگاهی قرار است در مهرماه امسال انجام شود.

خیرین از بانک عمومی خون بندناف حمایت بیشتری کنند
دکتر گورابی در ادامه ذخایر بانک خون بندناف را بالغ بر 70 هزار نمونه برشمرد و بر لزوم حمایت از بنک عمومی خون بندناف تاکید کرد و  گفت: در حال حاضر اکثر کسانی که خون بندناف فرزندان خود را در بانک خصوصی بندناف ذخیره کردند رضایت دادند که از سلول‌های بنیادی آنها برای درمان نیازمندان و بیماران دیگری هم استفاده شود اما در مجموع باید از بانک عمومی خون بندناف حمایت بیشتری صورت گیرد.
وی با بیان اینکه برای توسعه بانک عمومی خون بندناف نیازمند حمایت خیرین هستیم گفت: با توسعه این بانک قرار است که از داوطلبان، سلول‌های بنیادی اهدایی بیشتری جمع‌آوری کنیم تا چنانچه بیماری نیازمند آن بود در اختیار همگان قرار گیرد.
ریییس پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی با اشاره به اهمیت این بانک در درمان بیماران صعب‌العلاج از خیرین کشور خواست برای راه‌اندازی و توسعه بانک عمومی خون بندناف کمک بیشتری به این طرح پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی داشته باشند.

جهاددانشگاهی و واحدهای سازمانی آن در یک نگاه