امروز يكشنبه 01 مرداد 1396 -
در تشریح برنامه‌های پژوهشگاه ابن‌سینا جهاددانشگاهی مطرح شد:
اقدام برای تولید 6 کیت تشخیص اختلالات کروموزمی/ارتقای محیط‌های کشت جنین

مدیرگروه جنین‌شناسی و آندرولوژی پژوهشگاه ابن سینا جهاددانشگاهی با بیان اینکه دستیابی به روشی مناسب برای کاهش استرس حرارتی به منظور افزایش کیفی تخمک‌های استحصالی از اهداف این مرکز است، گفت: تولید 6 کیت تشخیصی با کاربرد در تشخیص شکست در DNA و یا اختلال در ساختار کروماتینی اسپرم در دستور کار قرار دارد.
تاریخ : يكشنبه 25 تير 1396

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایسنا، ابوالفضل شیرازی، اظهار کرد: تحقیق درخصوص تولید حیوانات مزرعه‌ای مقاوم به برخی بیماری‌ها و یا با قابلیت تولید شیر با پروتئین بالا و لاکتوز کمتر، در صورت تامین بودجه کافی از برنامه‌های مرکز جنین‌شناسی و آندرولوژی پژوهشگاه ابن‌سینا است.
مدیر گروه جنین‌شناسی و آندرولوژی پژوهشگاه ابن سینا جهاددانشگاهی تعمیم یافته‌های تحقیقاتی در حیوانات مزرعه‌ای و آزمایشگاهی به موارد انسانی را با احتساب ملاحظات اخلاقی، از دیگر موارد پیش‌روی این مرکز دانست و افزود: همکاری با مرکز درمان در ارائه راهکاری مناسب جهت حفظ باروری در افراد مبتلا به بدخیمی که نیاز به شیمی‌درمانی و... داشته، از طریق حفظ ذخایر تخمدانی و یا انتقال هسته و سیتوپلاسم تخمک در افراد دارای اختلالات میتوکندریایی و سیتوپلاسمی تخمک از دیگر فعالیت‌های این مرکز است.
شیرازی ادامه داد: در همین راستا تولید 6 کیت تشخیصی با کاربرد در تشخیص شکست در DNA و یا اختلال در ساختار کروماتینی اسپرم و همچنین بررسی مورفولوژیک اسپرم که مراحل تایید نهایی خود را در سازمان غذا و دارو طی می‌کند، از دیگر فعالیت‌های این مرکز است.

افزایش کیفی تخمک‌های استحصالی از اهداف مرکز است

وی اضافه کرد: همچنین در حیطه مطالعات حیوانی دستیابی به روشی مناسب در خصوص تحریک تخمدانی از طریق تغییر در الگوی هورمون‌تراپی به منظوردستیابی به حداکثر فولیکول‌های قابل استحصال از دیگر اهداف پیش روی این مرکز است.

شیرازی تصریح کرد: با توجه به اینکه در حیوانات کیفیت تخمک‌های استحصالی به‌ویژه در فصول گرم به شدت تحت تاثیر قرار می‌گیرد، دستیابی به روشی مناسب برای کاهش استرس حرارتی به منظور افزایش کیفی تخمک‌های استحصالی از دیگر اهداف مرکز است.

روش‌یابی برای تعیین جنسیت جنین با کمترین دست‌ورزی

مدیرگروه جنین‌شناسی و آندرولوژی پژوهشگاه ابن‌سینا اظهار کرد: در زمینه تعیین جنسیت جنین، گذشته از روش‌های مولکولی مرسوم، به دنبال روش دیگری با کمترین دست‌ورزی و بدون آسیب فیزیکی به جنین هستیم.

وی همچنین در رابطه با طرح‌های با قابلیت تجاری‌سازی مرکز نیز گفت: درخصوص جنین منجمد تعیین جنسیت‌شده که با نرخ آبستنی کاملا قابل قبولی همراه بوده است، در حال رایزنی با ارگان‌های دولتی برای تجاری‌سازی محصول هستیم.

شیرازی تصریح کرد: فرهنگ‌سازی در خصوص اهمیت و کاربرد جنین‌های منجمد تعیین جنسیت شده برای پیشبرد اهداف اصلاح نژادی به ویژه در صنعت گاو شیری باید سرلوحه مراکز ذی‌ربط دولتی و خصوصی قرار گیرد.

مدیرگروه جنین‌شناسی و آندرولوژی پژوهشگاه ابن‌سینا جهاددانشگاهی همچنین با اشاره به برنامه 5 ساله این مرکز که اولویت‌های مربوط به طرح‌های پژوهشی را مدنظر قرار داده است، تصریح کرد: برنامه‌های سال‌جاری با توجه به اولویت‌های مرکز شامل ارتقای روش‌های انجمادی جنین، بررسی امکان پیشگویی آبستنی متعاقب انتقال جنین‌ و چگونگی افزایش لانه‌گزینی جنین، ارتقای محیط‌های کشت جنین، استفاده از روش‌های هم کشتی برای افزایش کیفیت جنین و ... است.

دومين دوره مسابقات "رالي_خانوادگي" جهادگران