امروز شنبه 27 آبان 1396 -
رییس سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه خبر داد:
اجرای پروژه مشترک با آژانس همکاری های بین المللی ژاپن (JICA) در استان

رییس سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه گفت: سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه، پژوهشکده فناوری اطلاعات جهاددانشگاهی و آژانس همکاری های بین المللی ژاپن (JICA) پروژه مشترکی را طی چند روز آینده برای کشاورزان اجرا می کنند.
تاریخ : دوشنبه 28 فروردين 1396

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه، بهرام بادکو اظهار داشت: پروژه "برنامه جامع تدوین محتوای الکترونیکی به منظور ارتقای بهره وری کشاورزی در استان کرمانشاه" با همکاری آژانس همکاری های بین المللی ژاپن (JICA)، پژوهشکده فناوری اطلاعات جهاددانشگاهی و براساس بازدیدهای به عمل آمده از مزارع، دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و واحدهای تولیدی در ژاپن و بومی سازی اطلاعات بر مبنای بازدید از مزارع و بخش های کشاورزی در استان کرمانشاه تهیه و تدوین گردیده است.
بادکو با اشاره به اینکه پروژه مذکور در استان کرمانشاه به عنوان پایلوت طراحی و اجرا شده است، در خصوص اهم اهداف و دستاوردهای پروژه مذکور گفت: کمک به اجرای قانون افزايش بهره‌وري بخش كشاورزي و منابع طبيعي با بهره گیری از کاربرد فناوری ارتباطات و اطلاعات، افزایش دسترسی بهره برداران به اطلاعات مناسب و به موقع جهت بهبود فرایند زراعی و کاهش خسارات ناشی از فقدان دسترسی به اطلاعات، توسعه کتاب های الکترونیکی با استفاده از محتوای دانشی تولید شده در پژوهش، افزایش دسترسی بهره برداران (دانش آموختگان و دانشجویان دانشگاهی) به اطلاعات مناسب جهت انجام کشاورزی دانش بنیان در محدوده موضوعی پژوهش و افزایش اشتغال و ارتقاء سطح نوآوری در عرصه کشاورزی از جمله اهداف مهم این پروژه است.
وی تولید پنج محتوای دانشی و عناوین کارگاه ها را شامل، "تولید کاهوی ارگانیک گلخانه ای به روش هیدروپونیک"، "ارتقاء بهره وری در تولید نخود دیم"، "توسعه کشت کلزا از کاشت تا برداشت"، "توسعه کشت شیرین بیان از کاشت تا برداشت"، "طراحی و ارائه سایت و نرم افزار تحت موبایل جهت دسترسی سریع بهره برداران به منابع اطلاعاتی تهیه شده" و "مدیریت بهینه مصرف آب در کشاورزی" را از جمله مهمترین دستاوردهای این پروژه عنوان کرد.
بادکو همچنین عنوان کرد: جشن بزرگ رونمایی از این پروژه به منظور ارائه دستاوردها و نتایج طرح، با حضور مدیران ارشد JICA، معاون امور بین الملل سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمانشاه، مدیران جهاددانشگاهی و مدیران ادارات و دانشگاه های استان در محل سازمان جهاددانشگاهی استان کرمانشاه 31 فروردین ماه برگزار می شود.
هیرویوکی تاناکا معاون ارشد دفتر جایکا تهران، توشی هیرو کی تا کارشناس پروژه جایکا، تسو نئو یامادا رهبر تیم کارشناسی جایکا از جمله متخصصان جایکا هستند که بر برگزاری کارگاه ها نظارت خواهند داشت. همچنین پروفسور یامادا عضو کنسرسیوم آموزش جهانی 30 فروردین ماه کارگاه E-Learning را برگزار خواهد کرد.
گفتنی است؛ جایکا نام یک سازمان دولتی مستقل بین‌المللی در ژاپن است که در حوزه توسعه به دولت ژاپن و همچنین کشورهای در حال توسعه کمک می‌کند. یکی از مهمترین اهداف جایکا توسعه پایدار و پویا در کشورهای در حال توسعه است. منظور از توسعه پویا، ایجاد روحیه خودسازی به صورت میان مدت یا طولانی مدت در کشورهای در حال توسعه به منظور کاهش فقر و توسعه اقتصادی می‌باشد.

جهاددانشگاهی و واحدهای سازمانی آن در یک نگاه