امروز چهار شنبه 01 آذر 1396 -
اخبار : آموزش

با همکاری جهاددانشگاهی همدان؛ طرح "آبادی همه دانا" در استان اجرا می شود

مدیر اجرایی آموزش جهاددانشگاهی همدان با اعلام آغاز اجرای طرح "آبادی همه دانا" در سطح استان، آموزش و فرهنگ‌سازی را گام نخست آغاز این پروژه دانست.
تاریخ : سه شنبه 26 بهمن 1395

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد همدان، آمنه فرهادی مقدم اظهار کرد: در راستای اجرای طرح احیا و تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی شرکت آب‌منطقه‌ای استان، جهاددانشگاهی همدان را به عنوان مشاور استانی این طرح انتخاب کرد تا براساس دستورالعمل مربوطه، آموزش و فرهنگ‌‎سازی مصرف بهینه آب به ویژه در بخش کشاورزی را اجرا کند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه یکی از مأموریت های اصلی جهاددانشگاهی، حمایت از فعالیت‌های اشتغال و کارآفرینی است، با هماهنگی به عمل آمده با شرکت آب منطقه‌ای استان همدان به منظور افزایش جامعیت و اثربخشی طرح آموزش و فرهنگ‌سازی و احیا و تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی، طرح "آبادی همه دانا" به عنوان راهکاری برای کاهش مصرف آب مطرح شد که در دست پیگیری و اجرا است.
این مدیر اجرایی استفاده از سایر ظرفیت‌های روستاها در کنار فعالیت کشاورزی را به عنوان رویکرد اصلی اجرای این طرح اعلام کرد و گفت: در روستاها زمینه‌های دیگری برای ایجاد اشتغال وجود دارد که در راستای بهینه‌سازی مصرف آب دارای قابلیت اجرایی هستند.
فرهادی مقدم در ادامه عنوان کرد: موضوعاتی مانند تولیدات صنایع‌دستی، مشاغل‌خانگی، تولیدات گلخانه‌ای، تولید و بسته‌بندی محصولات محلی، توریسم و گردشگری و سایر ظرفیت‌های اشتغال در روستاها به عنوان رقبای اصلی مصرف آب در بخش کشاورزی مطرح است.
وی با اشاره به آغاز برگزاری آموزش حضوری مباحث بحران آب، کارآفرینی و اشتغال برای دهیاران سطح استان، تأکید کرد: به منظور ایجاد ارتباط شبکه‌ای و اطلاع‌رسانی بهتر و مناسب‌تر با دهیاران و فعالان حوزه روستا، سایت اینترنتی با عنوان "آبادی همه دانا" و "کانال تلگرامی" در دست طراحی است که با هدف آموزش و اطلاع‌رسانی توانمندی‌های روستاها و شناسایی، تقویت و ظرفیت‌سازی فعالیت‌های مرتبط با بخش روستایی در راستای اجرای پروژه‌های مقابله با بحران آب به زودی و به صورت رسمی مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.
مدیر اجرایی آموزش جهاددانشگاهی همدان گفت: اداره‌کل امور روستایی و شوراهای استانداری، شرکت آب‌ منطقه‌ای، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فنی‌وحرفه‌ای، جهادکشاورزی، میراث فرهنگی، بسیج سازندگی، بسیج مهندسین کشاورزی، بسیج طلاب، صندوق کارآفرینی امید، شرکت مدیران بهبود دانش سینا، مرکز تحقیقات کشاورزی، تعاون روستایی، سازمان‌های مردم نهاد فعال در حوزه محیط زیست از ارگان‌ها و دستگاه‌های اجرایی مشارکت‌کننده استانی در این طرح هستند. در حال حاضر نیز سایر فعالان استانی که می‌توانند ما را در اجرای این پروژه یاری کنند، شناسایی و در حال انعقاد تفاهم‌نامه همکاری هستیم.
وی هدف از ایجاد ارتباط و همکاری با دست اندرکاران امور روستایی را ایجاد هم‌افزایی و استفاده از ظرفیت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری آنان در این پروژه بیان کرد و ادامه داد: با مراجعه و برگزاری جلساتی مشترک، شناسایی اقدامات آنان به منظور جلوگیری از دوباره‌کاری و استفاده از برخی ظرفیت‌ها و امکانات بلااستفاده آنان را در دست اقدام داریم.
فرهادی مقدم در ادامه سایر مسوولان استانداری و دستگاه‌های اجرایی استان را به مشارکت در تحقق این پروژه دعوت کرد و یادآور شد: با هدف ایجاد اشتغال و کارآفرینی در روستاها و مهاجرت معکوس به روستاها و بهره‌برداری از تجارب موفق سایر روستاها، این پروژه آغاز شده و با توجه به حجم سنگین و گستردگی پروژه، نیاز همکاری و مشارکت عموم دستگاه‌های اجرایی و مرتبط را می‌طلبد.

نشست رييس جهاددانشگاهي و معاونان وي با اعضاي اين نهاد
جهاددانشگاهی و واحدهای سازمانی آن در یک نگاه