امروز دوشنبه 07 فروردين 1396 -
اخبار : فرهنگي
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی:
هنجارهای اخلاقی و قانونی در جامعه مراقبت شود

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی مواظبت و مراقبت از هنجارهای اخلاقی و قانونی در جامعه‌ را مهم دانسته و اظهار کرد: هر چقدر این هنجارها در جامعه‌ای نادیده گرفته شود، آن جامعه در معرض از هم‌پاشیدگی است.
تاریخ : دوشنبه 25 بهمن 1395

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان، دکتر سعید پورعلی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی 23 بهمن ضمن حضور در واحد صنعتی اصفهان در مراسم افتتاحیه نمایشگاه کنگره بزرگداشت شهدای دانشجوی استان اصفهان که در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد، شرکت کرد.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی در این نشست فرهنگی همراه با تجلیل از برترین های جشنواره فرهنگی هنری کنگره که عصر همان روز در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: برای جامعه‌ ایرانی نگرانی و دغدغه‌ جدی وجود دارد که از هنجارهای اخلاقی و هنجارهای قانونی در جامعه‌ باید مواظبت و مراقبت شود. این هنجارها چه بر اساس مکانیسم طرد چه بر اساس مکانیسم مجازات، سعی می‌کنند که انسجام اجتماعی را حفظ کنند. به جامعه‌ قوت، قدرت و امنیت ببخشند. هرچقدر این روایت در جامعه‌ ایرانی و هر جامعه‌ دیگری، دچار تزلزل شود، آن جامعه در مخاطره قرار می‌گیرد.
دکتر پورعلی با طرح این پرسش که چرا یاد، نام و خاطره‌ شهدا برای ملتی چون ایران و مردمی مانند کشورم، مهم است و باید مرتب به ذکر و یادآوری از آن‌ها نام ببریم؟ مگر شهیدان حامل و هادی چه پیامی برای امروز ما هستند؟، افزود: فردی از امام موسی صدر سؤالی کرد، ایشان در پاسخ نکته‌ای را در رابطه با پیامبر مکرم اسلام بیان کردند. این نکته در مورد امروز جامعه‌ ایرانی و امروز شهدا هم صادق است، گفتند: مرتب سؤال نکنید پیامبر چه‌کار کرد؟ سؤال درست‌تر و دقیق‌تر این است که اگر امروز پیامبر بود، چه‌کار می‌کرد؟ این همان رمزی است که ما را به شهدا پیوند می‌دهد. شهدا برای ما چه چیزی را به ارمغان آوردند؟ یاد آن‌ها بیانگر چه اندیشه، چه باور و چه عقیده‌ای‌ است؟ به تعبیری چه نگاه و بینش و باوری، پشت سر گذاشتن و رها شدن از دنیا را امکان‌پذیر ساخته بود؟
وی ادامه داد: هر چقدر هنجارهای اخلاقی نادیده گرفته شود، آن جامعه در معرض از هم ‌پاشیدگی قرار می گیرد. شهدا، این پیام را دارند که دنیا و زینت دنیا، ما را فریب ندهد. هوای نفس و شهوات، ما را در بر نگیرند. جاه و مقام ما را فریب ندهد. برای سفر و دل کندن، هرلحظه باید آماده بود. باید تلاش مستمر در آبادانی آخرت به‌ واسطه‌ تلاش در آبادانی دنیا وجهه همت و اهتمام ما باشد. اهتمام به خدمت به خلق باید سرلوحه همه اعمال و سکنات ما باشد و مرگ را پل عبور به عالم بقا ببینیم نه پل عبور به عالم فنا.
دکتر پورعلی اظهار کرد: قرآن و بینش قرآنی شهدا، نیاز امروز ما است. همان بینشی که مرگ را به سخره می‌گیرد. همان بینشی که در این عبارت‌ها هم باز تجلی و ظهورش را می‌توان یافت.
وی با قرائت آیات 154 تا 157 سوره‌ بقره، افزود: به باور قرآنی، شهادت و جانبازی، دو روی دارد. یک روی که سخت مورد تأکید قرآن است و در این آیات بر آن‌ها تأکید ویژه‌ای شده است؛ حیات، صلوات، رحمت، نعمت، فرح، فضل، بشارت، عدم خوف و حزن، عرش و هدایت و روی دیگر آن، غم، مصیبت، فغان و آه و ناله و از دست دادن است.
دکتر پورعلی تصریح کرد: شهدای ما، مردان و زنانی بودند که هم‌زمان در دو جبهه در حال نبرد بودند. یکی ستیز با نفس و یکی ستیز با دشمن بیرونی. ستیز با نفس که نامش در روایت‌ها و احادیث ما جهاد اکبر گذاشته شده و ستیز با دشمن بیرونی، ستیز با مهاجمانی است که به امنیت، ناموس، آزادی، عزت و عدالت ما چشم طمع دوخته بودند. شهدا در روی سکه‌ ستیز با دشمن بیرونی، مدافعان حمیت، ناموس، آزادی، عزت و اقتدار این کشور هستند و این ستیز سرانجام نمی‌یافت مگر اینکه ستیز با نفس، به سرانجامی می‌رسید.
وی افزود: با نگاه قرآنی به هستی و انسان که ثمره‌ حاکمیت نظام اسلامی و برآمده از انقلاب باشکوه اسلامی مردم این دیار است، می‌توانیم آن بار گرانی را که بر زمین مانده است، برداریم و من دانشجوی امروز می‌توانم ایرانی پیشرفته، با عزت، متدین، ثروتمند، مستقل و مقتدر را بسازم. به امید ایرانی چنین و دانشجویان قرآنی‌ای چنان.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی اظهار امیدواری کرد که یاد و خاطره شهیدان توأم با تدبر در پیام قرآنی و بینش الهی شهیدان راهگشای امنیت، عزت، آزادی و پیشرفت جامعه ما شود.

توصیه های سفر