امروز چهار شنبه 07 تير 1396 -
به همت محققان پژوهشکده معتمد جهاددانشگاهی انجام شد؛
افزایش تولید آنزیم گلوکز اکسیداز با روش جدید جهت استفاده در مصارف صنایع غذایی و تحقیقاتی

محققان پژوهشکده معتمد جهاددانشگاهی با همکاری انیستیتو پاستور ایران، موفق شدند ضمن اصلاح ژن تولید کننده آنزیم گلوکز اکسیداز و همچنین تغییر میزبان تولید کننده این آنزیم، باعث افزایش حدود 20 درصدی آن شوند.
تاریخ : شنبه 23 بهمن 1395

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده معتمد جهاددانشگاهی، دکتر علیرضا مجید انصاری مدیر گروه پژوهشی طب فراگیر در سرطان پژوهشکده، در خصوص طرح تحقیقاتی انجام شده با عنوان" ارزیابی تاثیر میدان های مغناطیسی  با فرکانس پایین بر افزایش بیان ژن  گلوکز اکسیداز"، گفت: گلوکز اکسیداز، یک آنزیم با مصارف صنعتی و تحقیقاتی در صنایع غذایی، کیت های تشخیصی قند خون و بیوسنسورهای متعدد است که امروزه به صورت بیولوژیک تولید شده و اهمیت استراتژیک فراوانی دارد. لذا هدف اصلی این مطالعه، بررسی تاثیر میدان های مغناطیسی با فرکانس بسیار پایین برافزایش بیان ژن تولید کننده آنزیم glucose oxidase(GOX) در مخمر Pichia pastoris GS115 بود.
دکتر مجید انصاری با تاکید بر این نکته که، این بررسی با ارزیابی چند مقوله علمی، دستاوردهای با اهمیتی را به همراه داشت، تصریح کرد: استفاده از میدان های مغناطیسی با فرکانس بسیار پایین ضمن افزایش تولید حدود 20 درصدی این آنزیم که رقمی قابل ملاحظه در امر تولید آنزیم است؛ باعث افزایش طول عمر مخمرها نیز می گردد.
عضو هیات علمی پژوهشکده معتمد جهاددانشگاهی، همچنین با اشاره به اینکه به طور معمول شرایط استرس یا تغییرات محیطی مخمرها باعث ایجاد پروتئاز می شود که این امر یکی از دلایل تخریب پروتئین یا آنزیم تولید شده توسط مخمر است؛ اضافه کرد: در این روش که با بهره گیری از میدان فوق الذکر مورد ارزیابی قرار گرفت؛ علاوه بر افزایش طول عمر مخمر، کاهش قابل توجه فعالیت پروتئازی نیز مشاهده گردید و همچنین میزان تکثیر مخمر در واحد زمان (Biomass) نیز افزایش یافت.
دکتر مجید انصاری اضافه کرد؛ از دیگر دستاوردهای مهم این بررسی که طی آن میزبان بیان ژن آنزیم از قارچ آسپرژیلوس پس از اصلاح ژنی به میزبان مخمر مهندسی شده تغییر یافت، بهبود فعالیت آنزیم و همچنین تولید ترشحی آن بوده که موجبات تسهیل استخراج بدون نیاز به تخریب سلولی و مراحل خالص سازی مربوطه را نیز فراهم آورده است.
گفتنی است، نتایج این مطالعه به صورت مقاله ای در نشریه ی بین المللی Enzyme and microbial Technology از مجموعه نشریات Elsevier در سال جاری میلادی 2017 به چاپ رسیده است.
گفتنی است، گروه طب فراگیر در سرطان پژوهشکده معتمد جهاددانشگاهی، در مطالعات متعددی اثرات قابل توجهی از میدان های مغناطیسی با فرکانس خیلی پایین را بر روی سرطان مشاهده نموده اند که در ادامه به دنبال یافتن مکانیسم توجیه کننده این اثرات اختصاصی هستند. در این راستا مطالعات دیگری نیز بر روی فرآیند های مختلف سلولی از قبیل مشخصات رشد و پیام های درون سلولی همچنین تغییرات بیان ژن ها انجام می دهند.
وی در پایان تصریح کرد: هرنوع داده ای که بتواند در ارگانیسم های مختلف با توجه به سهولت بررسی های آزمایشگاهی واقعیتی را به این مجموعه دانشی بیافزاید،می تواند در راستای کشف مکانیسم اثر میدان ها سودمند واقع گردد.

برگزاري سومين دوره ضيافت قرآني "معراج" به ميزباني جهاددانشگاهي يزد