امروز چهار شنبه 07 تير 1396 -
اخبار : تجاری سازی فناوری و اشتغال

به همت مركز رشد واحدهاي فناوري گياهان دارويي جهاددانشگاهي اردبيل؛ کارگاه «اصول و مباني طب سنتي– اسلامي» برگزار شد

کارگاه «اصول و مباني طب سنتي– اسلامي» 9 بهمن ماه به همت مركز رشد واحدهاي فناوري گياهان دارويي جهاددانشگاهي اردبيل در سالن جلسات جهاد برگزار شد.
تاریخ : يكشنبه 10 بهمن 1395

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل، محمدرضا رجب‌نژاد، با بیان این مطلب در کارگاه "اصول و مباني طب سنتي– اسلامي" که به همت مركز رشد واحدهاي فناوري گياهان دارويي جهاددانشگاهي اردبيل شنبه 9 بهمن ماه در سالن جلسات جهاددانشگاهی برگزار شد، افزود: شایسته نیست ایران با داشتن علم غنی طب در طول تاریخ، بیمارستان‌هایش انبار تجهیزات و این همه بیماری داشته باشد.
وی با بیان اینکه در جهان، علم طبّی نیست که تلاقی تمام علوم طب باشد، تصریح کرد: ایران از نظر گیاهان دارویی بسیار غنی است و نام بسیاری از داروهای یونانی برگرفته از زبان پهلوی است که نشان می‌دهد ریشه ایرانی دارد.
مدير گروه تاريخ علوم پزشكي دانشكده طب سنتي دانشگاه علوم پزشكي ايران، استاندارد نبودن داروها و روش‌های درمانی را یکی از مشکلات ایران در طب سنتی و طب مکمل دانست اضافه کرد: داروهای طب سنتی و طب مکمل هم می‌تواند عارضه داشته باشد، لذا باید در مصرف این داروها احتیاط کرد.
رجب نژاد اظهار داشت: طب ایرانی بسیار قوی و دنیا به این طب محتاج است، اما متاسفانه ما آن را به طور شایسته نشناختیم و نتوانستیم به جهانیان آن را بشناسانیم.
رجب نژاد با بیان اینکه هیچ کشوری به اندازه ایران در علم طب برای دنیا برکت نداشته است اضافه کرد: در تاریخ علم طب همه توجه‌ها به یونان بوده در حالی که چنین نیست و زرتشت خیلی جلوتر از بقراط بوده است به طور مثال اگر جندی شاپور ایران نبود یونان علوم خود را فراموش می‌کرد.
وی با بیان اینکه در دوران باستان و تمدن اسلامی ایران خدمات ارزنده‌ای در علم پزشکی به جهان ارائه کرده است و پزشکان ایرانی از جمله بوعلی‌سینا و محمد بن زکریای رازی نقش ارزنده ای در معرفی و گسترش دانش پزشکی ایران در اروپا داشته‌اند تاکید کرد: دنیا دیگر نظیر ابوعلی سینا را نخواهد دید به همین خاطر باید کتاب‌های ابن سینا و رازی که اولین بار طب را از داروسازی جدا کرد در تمام دانشگاه‌های ما تدریس شود.
وی خاطرنشان کرد: طب مکمل، طب سنتی و طب اسلامی از هم متفاوت هستند در حالی که متاسفانه در ایران خلط بزرگ واژه‌ای صورت گرفته و جایگاه آنها باهم قاطی شده و سبب گردیده است که از این نعمت ها بی بهره شویم در حالی که در سایر کشورها این علوم مجزا از هم بررسی می‌شود و برای هر بیماری از طبی که می‌تواند آن را درمان کند استفاده می‌شود.

برگزاري سومين دوره ضيافت قرآني "معراج" به ميزباني جهاددانشگاهي يزد