امروز پنجشنبه 03 فروردين 1396 -
اخبار : تجاری سازی فناوری و اشتغال

برگزاری دوره آموزشی نظام حقوقی هیات مدیره در پارک علم و فناوری البرز

دوره آموزشی نظام حقوقی هیات مدیره ( با تاکید بر شرکت ها و موسسات دانش بنیان) 2 بهمن ماه، با حضور جمعی از اعضای هیات مدیره، مدیران و فعالان اقتصادی شرکت های فناور و دانش بنیان در محل سالن جلسات پارک علم و فناوری البرز برگزار شد.
تاریخ : يكشنبه 03 بهمن 1395

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری البرز، دوره آموزشی نظام حقوقی هیات مدیره ( با تاکید بر شرکت ها و موسسات دانش بنیان) با حضور جمعی از اعضای هیات مدیره، مدیران و فعالان اقتصادی شرکت های فناور و دانش بنیان در محل سالن جلسات پارک علم و فناوری البرز برگزار شد.
دکتر مسعود منشدی مشاور حقوقی پارک علم و فناوری البرز و مدرس این دوره، در ابتدای نشست عناوین و سرفصل های مورد بحث را بیان و اظهار داشت: سرفصل های اصلی این دوره چند ساعته شامل: حاکمیت شرکتی، جایگاه قانونی هیات مدیره، نقش های هیات مدیره، مسوولیت های هیات مدیره، وظایف هیات مدیره و اثر بخشی هیات مدیره در ایفای نقش ها و مسوولیت ها و وظایف می باشد که هر کدام می توانند عاملی در تسری بخشی تجارت قانونی باشند.
وی با اشاره به لزوم مدیریت کسب و کار از طریق شناخت ظرفیت های قانونی، تصریح نمود: متاسفانه آنچه که می تواند برای مدیریت کسب و کار خلاء قانونی محسوب شود استفاده نکردن و عدم شناخت افراد نسبت به ظرفیت های قانونی است. چرا که مدیران ما اکثرا ناآگاه به این موضوع می باشند.
دکتر منشدی خاطرنشان کرد: دانشگاه های کشور به جز دانشگاه هایی که مرتبط با رشته های حقوقی است، می بایست پیش نیاز مباحث قانون تجارت را در برنامه خود قرار دهند.
محور دیگر سخنان دکتر منشدی به اهداف حقوق تجارت معطوف شد و گفت: آشنایی با انواع شرکت های تجاری، اسناد تجاری، قراردادهای تجاری، ضمانت و ورشکستگی از جمله مطالب و مباحث مهمی است که اعضای هیات مدیره می بایست به آن اشراف کامل داشته باشند.
مشاور حقوقی پارک علم و فناوری البرز حقوق را از دو منظر خارجی و داخلی بررسی کرد و تاکید نمود: حقوق خارجی همان حقوق تجاری بین الملل است که در سطح دنیا جاری است و شرکت هایی می خواهند در سطح بین المللی با یکدیگر در تعامل می باشند می بایست به آن اشراف داشته و بر اساس قوانین مطرح شده مندرج، امور تجاری خود را پیش ببرند و دیگری حقوق تجاری داخلی است که بر اساس قوانین درون شرکتی به آن پرداخته می شود و مندرجات قوانینی خاص خود را تدوین و برنامه ریزی می کنند.
وی افزود: حقوق خارجی نیز خود از دو بخش حقوق بین الملل عمومی و حقوق بین الملل خصوصی تعریف می شود.
دکتر منشدی با تاکید بر این موضوع که اعضای هیات مدیره می بایست فضای تعریفی پیرامون خود را بخوبی بشناسند یادآور شد: زمانی یک هیات مدیره می تواند یک شرکت و سازمان را مدیریت نماید که تک تک اعضا فضا را شناخته و اطلاع کامل از بخش قضایی آن داشته باشند.
مشاور حقوقی پارک علم و فناوری البرز در ادامه قانون تجارت را قانونی قدیمی برشمرد و افزود: قانون توضیحی فعلی در دست ما، قانونی است که 84 سال پیش (سال1311) تدوین شده و اکنون بنا بر نوع معاملات و پیشرفت کشورها بسیاری از قوانین مندرج در آن کاربرد خیلی خوبی ندارند و تجارت را دچار مشکل می کنند و آن چیزی است که شما می بایست مطالبه کنید تا بتوان کاستی این قوانین پیر را اصلاح نمود.
در این نشست موضوعاتی چون، تکالیف و وظایف تجاری، دفاتر ثبت تجاری و الزام دفاتر قانونی شرکت ها مورد بررسی و آسیب شناسی قرار گرفت.

توصیه های سفر