امروز پنجشنبه 02 شهريور 1396 -

اجرای مرحله سوم طرح اهلی‌سازی گیاهان بومی ایلام در جهاددانشگاهی استان

طرح اهلی‌ سازی گیاهان دارویی زوفایی و گل میمونی سازویی در راستای اجرای برنامه‌های مصوب جهاددانشگاهی واحد استان ایلام در حوزه گیاهان دارویی اجرا می‌شود.
تاریخ : سه شنبه 07 دي 1395

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان ایلام، ذبیح‌الله مهری‌پور رییس این واحد اظهار کرد: مرحله سوم طرح اهلی‌سازی "زوفایی" و "گل میمونی سازویی" دو گونه گیاه دارویی بومی استان در راستای اجرای برنامه مصوب جهاددانشگاهی واحد استان از دی‌ماه امسال آغاز شد.
وی گفت: این طرح که مرحله اول آن از سه سال پیش در حوزه معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی واحد استان ایلام آغاز شد، در سال جاری جهت تکثیر در سطح مزرعه ادامه خواهد یافت.
مهری‌پور افزود: از جمله مزایای اهلی‌سازی گیاهان دارویی قبل از آنکه بهره‌برداری بی رویه باعث انقراض آن ها شود، شامل عدم آلودگی گیاهان دارویی به مواد ناخواسته، امکان کنترل های پس از برداشت، شناسایی بهتر و اصلاح ژنتیکی گونه ‌ها و جلوگیری از زوال تنوع ژنتیکی گونه ‌های کشت شده است.
وی گفت: دو گیاه زوفایی و گل میمونی سازویی از گیاهان بومی استان هستند که مردم از قدیم‌الایام تمایل زیادی به استفاده از آنها نشان داده و همین امر سبب برداشت بي‌رويه اين گونه‌های گياهي و در معرض خطر انقراض قرار گرفتن آنها شده است، به همین خاطر جهاددانشگاهی واحد استان ایلام با اهلی‌سازی این دو گیاه سعی در حفظ این ذخایر ژنتیکی با انجام طرح اهلی‌سازی آنها دارد.

آیین نامه پیشنهادی کانون تفکر راهبردی جهاددانشگاهی