امروز يكشنبه 10 ارديبهشت 1396 -

حمایت فرماندار گرمی از راه‌اندازی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی در این شهرستان

فرماندار گرمی گفت: برای راه‌اندازی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی در شهرستان گرمی، حمایت‌های لازم را انجام خواهیم داد و انتظار داریم این مرکز با انجام کارهای تحقیقاتی نسبت به شناسایی و تهیه بانک اطلاعات گیاهان دارویی منطقه اقدام نماید.
تاریخ : سه شنبه 07 دي 1395

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل، ابراهیم امامی یکشنبه 5 دی ماه با بیان این مطلب در دیدار با رییس جهاددانشگاهی استان اردبیل افزود: امیدواریم با تهیه اطلس گیاهان دارویی گرمی توسط این مرکز، شاهد بازاریابی، فرآوری و توسعه کشت گیاهان دارویی و سرمایه‌گذاری در این بخش باشیم.
وی خاطرنشان کرد: قرار گرفتن شهرستان گرمی در مرکز ثقل دو اقلیم متفاوت، شرایط خاص تنوع گیاهان دارویی و مرتعی و جاذبه‌های طبیعی و بخش کشاورزی ویژه‌ای در شهرستان گرمی ایجاد کرده است که با بهره‌برداری بهینه از آن‌ها می‌توان شاهد رشد و توسعه آن خواهد بود.
وی به توسعه کشت زعفران در شهرستان گرمی اشاره و تصریح کرد: این شهرستان ظرفیت خوبی برای توسعه کشت این محصول دارد و حرکت‌های خوبی در این زمینه شروع شده است.
فرماندار گرمی با انتقاد از برخی نگرش‌ها که شهرستان گرمی را کم پتانسیل برای توسعه می‌دادند، تصریح کرد: بافت پلکانی شهر گرمی در کنار جاذبه‌های طبیعی و تاریخی، بزرگترین پتانسیل برای توسعه این شهرستان به خصوص در بخش گردشگری است به همین خاطر باید در زمینه شناساندن این ظرفیت‌ها و تولیدات بومی روستاها و الگودهی برای گسترش آنها، کارهای اساسی انجام گیرد.
امامی انجام فعالیت‌های آموزشی جهاددانشگاهی در شهرستان گرمی را ضروری خواند و اظهار داشت: فعالیت مرکز آموزش کوتاه مدت جهاددانشگاهی شهرستان گرمی، نیازهای شهرستان‌های گرمی، پارس‌آباد و بیله‌سوار در بخش آموزش را مرتفع کرده است و این تاثیرگذاری، حمایت همه جانبه مسوولان امر برای توسعه آن را می‌طلبد.
وی با بیان اینکه ما دنبال الگوسازی کشت و مصرف گیاهان دارویی در شهرستان گرمی هستیم اضافه کرد: در بخش کشاورزی و گیاهان دارویی، این شهرستان استعدادهای طبیعی مناسبی برای تولید و افزایش سطح زیرکشت آن و انجام طرح‌های پژوهشی و تحقیقاتی وجود دارد.
امامی با اشاره به اینکه برای گفتمان‌سازی و تحقیقات در بخش گیاهان دارویی، به جهاددانشگاهی نیاز داریم اظهار داشت: با تکیه بر ظرفیت‌های موجود و تکیه بر نیروهای بومی منطقه، اقدامات مهم و اساسی می‌توان در این راستا انجام داد
در این دیدار رئیس جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل ضمن قدردانی از مساعدت‌های مسؤولان و نماینده مردم شهرستان گرمی در مجلس شورای اسلامی با این واحد افزود: در سایه این حمایت‌ها بود که واحد اردبیل اولین شعبه خود را در سال 1394 در شهرستان گرمی دایر کرد.
رامز نصیری صالح به فعالیت‌های مرکز آموزش کوتاه مدت جهاددانشگاهی شعبه گرمی اشاره و تصریح کرد: در این مرکز علاوه بر ارائه خدمات به کارکنان ادارات و فراگیران آزاد این شهرستان، نیازهای آموزشی شهرستان‌های پارس‌آباد و بیله‌سوار هم تحت پوشش قرار می‌گیرد.
وی فعالیت مرکز رشد گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان اردبیل را ابزار مناسبی برای انجام تحقیقات در زمینه گیاهان دارویی شهرستان گرمی خواند و خاطرنشان کرد: می‌توان از قابلیت واحدهای فناور مستقر در این مرکز برای بهره‌برداری بهینه از فرآورده‌های گیاهان دارویی منطقه استفاده کرد.
رییس جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل به راه‌اندازی آزمایشگاه گیاهان دارویی جهاددانشگاهی در شهرستان گرمی اشاره کرد و افزود: تجهیز این آزمایشگاه که همزمان با هفته دولت امسال با هزینه 500 میلیون ریال آغاز شده است با توسعه و حمایت‌های لازم می‌تواند سرآغازی برای راه‌اندازی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی باشد.
نصیری صالح با بیان اینکه این مرکز می‌تواند گام ارزشمندی جهت معرفی پتانسیل‌های شهرستان گرمی در زمینه گیاهان دارویی باشد خاطرنشان کرد: با اینکه شهرستان گرمی یکی از قطب‌های مهم گیاهان دارویی است اما متاسفانه توجه چندانی به این مقوله نشده است.
در پایان این دیدار فرماندار گرمی از بخش‌های مختلف مرکز آموزش کوتاه مدت جهاددانشگاهی شعبه گرمی و آزمایشگاه گیاهان دارویی بازدید و در جریان فعالیت‌های آن قرار گرفت.