امروز يكشنبه 10 ارديبهشت 1396 -

ذخیره بیش از 150 نمونه در بانک خون بندناف جهاد دانشگاهی واحد ایلام

مسوول دفتر نمایندگی بانک خون جهاددانشگاهی واحد استان ایلام از ذخیره بیش از 150 نمونه در این نمایندگی تا دی‌ماه امسال خبر داد.
تاریخ : دوشنبه 06 دي 1395

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان ایلام، معصومه بلوچی، مسوول دفتر نمایندگی بانک خون این واحد، در تشریح اقدامات این مرکز، گفت: سلول‌های جفت، سلول‌هایی نامیرا و با قدرت تکثیر فراوانی هستند، از همین رو محققان به این نتیجه رسیدند که از این منبع برای فراهم کردن سلول های بنیادی استفاده کنند.
وی گفت: این سلول‌ها قابلیت درمان ده‌ها بیماری را دارند ودر حال حاضر بیشتر در زمینه درمان بیماری‌های خونی، نظیر انواع سرطان‌های خون، کم‌خونی‌های مادرزادی، تالاسمی و نقص سیستم ایمنی، و چندین بیماری دیگر به کار گرفته می‌شوند.
بلوچی افزود: بانک خون بندناف رویان دارای بانک خصوصی و بانک عمومی است از همین رو خانواده‌هایی که در آستانه تولد فرزند خود قرار دارند، می‌توانند خون بند ناف فرزندشان را پس از وضع حمل به این مرکز اهدا کنند.
مسوول دفتر نمایندگی بانک خون جهاددانشگاهی واحد استان ایلام بیان کرد: در ذخیره‌سازی خون در بانک عمومی ممکن است فرد استفاده کند یا نکند و نمونه‌های ذخیره شده در بانک عمومی به صورت رایگان در اختیار بیماران نیازمند قرار می‌گیرد، اما در بانک خصوصی و خانوادگی نمونه‌ها برای خود خانواده نگهداری می‌شود.
وی گفت: تا دی ماه امسال بیش از 150 نمونه در بانک خون بندناف استان ایلام، ذخیره شده است که در مدت یک سال و نیم فعالیت این مرکز ماهیانه 10 نفر اقدام به ثبت نام در بانک خون بند ناف می‌کنند.
بلوچی با بیان اینکه استاندارد جهانی برای ذخیره‌سازی خون بند ناف بین 15 تا 20 سال است، تصریح کرد: برای نگهداری خون در این مدت زمان حدود دو میلیون و پانصد هزار تومان هزینه از خانواده متقاضی دریافت می‌شود و بعد از سال اول سالیانه 116 هزار تومان به عنوان شارژ دریافت می شود.