امروز دوشنبه 08 خرداد 1396 -

چاپ مقاله عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی رشت در فصلنامه علمی وپژوهشی علوم و تکنولوژی محیط زیست

مقاله محمد غمگسار از اعضای هیات علمی و معاون آموزشی و پژوهشی موسسه آموزش عالی با عنوان "کاربرد شبکه عصبی GMDH و الگوریتم ژنتیک در مدل سازی درصد متان موجود در گاز مراکز دفن زباله" در فصلنامه علمی و پژوهشی علوم و تکنولوژی محیط زیست، پاییز 95 به چاپ رسید.
تاریخ : يكشنبه 05 دي 1395

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی گیلان، در این مقاله از شبکه عصبی GMDH براساس الگوریتم ژنتیک جهت پیش بینی درصد متان موجود در گاز دفن گاه زباله در مقیاس آزمایشگاهی استفاده شده است. جهت تخمین درصد متان موجود در گاز مرکز دفن به وسیله شبکه عصبی GMDH از مشخصات فاضلاب به عنوان داده های ورودی و از درصد متان موجود در بیوگاز به عنوان داده خروجی استفاده شده است.
پارامترهای ورودی جهت پیش بینی میزان متان موجود در بیوگاز شامل دما، رطوبت، COD PH و آمونیوم می باشد.
یافته ها نشان می دهد شبکه عصبی GMDH در پیش بینی درصد متان موجود در بیوگاز دارای عملکرد بالایی می باشد، به طوری که ضریب همبستگی در داده های آموزش و تست به ترتیب برابر 0.98  و 0.99 برآورد می گردد. نتایج تحقیق گویای این است که با توجه به کارایی بالای شبکه عصبی GMDH در پیش بینی درصد متان موجود در بیوگاز می توان از این مدل جهت طراحی بهینه سیستم های جمع آوری وتصفیه ی گاز مراکز دفن زباله و همچنین برای حصول اطمینان از نتایج پایش و کاهش هزینه پایش استفاده کرد.