امروز يكشنبه 10 ارديبهشت 1396 -

توسط محققان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران انجام گرفت؛ تولید رده سلولی مارمولک بومی ایران با کاربرد تحقیقات زیست پزشکی

محققان مرکز ملی ذخایر زنتیکی و زیستی ایران موفق به تولید رده سلولی مارمولک بومی ایران با کاربرد تحقیقات زیست پزشکی شدند.
تاریخ : يكشنبه 28 آذر 1395

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، بانک سلول های انسانی و جانوری این مرکز ارایه دهنده رده های سلولی مختلف انسانی و جانوری برای صنعت زیست فناوری است. در همین راستا هرساله تعداد زیادی رده سلولی استاندارد را فراهم نموده و با شناسنامه استاندارد در اختیار متقاضیان قرار می دهد. دو رده سلولی از مارمولک با قابلیت کشت مداوم و نگهداری در حالت انجماد از تولیدات جدید این بانک است.
دکتر سید ابوالحسن شاهزاده فاضلی، رییس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در خصوص دستاورد فوق گفت: یکی از گونه هایی که امروزه مورد توجه مراکز تحقیقاتی قرار گرفته، گونه مارمولک (gecko) است. توانایی ذاتی این موجود در بازسازی دم خویش، منجر شده تا ویژگی های مربوط به فاکتورهای رشد، مطالعات بازسازی بافت و تحقیقات طب ترمیمی در این موجود مورد توجه قرار گیرد. همچنین این سلول ها قابلیت استفاده در آزمایش هایی مانند بررسی های سم شناسی، محیط زیست، حساسیت ویروسی یا مطالعات تولید واکسن و نیز مطالعات سیستماتیک جانوری را نیز دارند.
وی افزود: مرکز ملی ذخایر زیستی و ژنتیکی ایران، با اشراف به روند رو به رشد تحقیقات شرکت های دارویی و مراکز تحقیقاتی، برای اولین بار ، با معرفی رده های سلولی جدید با عناوین Hepe01 و Hepe02 از دم مارمولک بومی ایران از گونه Cyrtopodion scabrum، این رده ها را برای انواع تحقیقات و کاربردها در اختیار جامعه علمی کشور قرار می دهد.
گفتنی است، بانک سلول های انسانی و جانوری مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در راستای تامین نیازهای جامعه تحقیقاتی کشور اقدام به تهیه، تولید و نگهداری نزدیک به 500 رده سلولی جانوری و دامی نموده است. این رده های سلولی به منظور حفاظت از ذخایر ژنتیکی کشور و کاربردهای تحقیقاتی و بیوتکنولوژی تولید شده اند.
این بانک با گذشت کمتر از یک دهه از عمر خویش، با تلاش و پشتکار جهادی نیروهای متخصص، علاوه بر ارایه بیش از 1000 رده سلولی انسانی و جانوری، مجموعه ای از توانمندی های نرم افزاری و سخت افزاری در حوزه علوم سلولی و زیست فناوری را برای تامین نیاز مراکز علمی، دانشگاهی، پژوهشی و صنعتی کشور را فراهم کرده و تلاش دارد بستری برای ارتباط و تعامل علمی با مراکز و بانک‌های مرتبط و معتبر بین‌المللی ایجاد نماید.