امروز پنجشنبه 26 مرداد 1396 -

رییس جهاددانشگاهی یزد خبر داد: ایجاد مركز خدمات تخصصی قطعات سرامیكی در آینده نزدیك

رییس سازمان جهاددانشگاهی استان یزد از ایجاد مركز خدمات تخصصی قطعات سرامیكی در آینده نزدیك خبر داد و در ادامه با اشاره به تلاش‌های این سازمان برای راه‌اندازی پایلوت تولید قطعات سرامیكی در استان، ابراز امیدواری كرد كه این واحد تا پایان سال جاری مورد بهره‌برداری قرار گیرد.
تاریخ : يكشنبه 28 آذر 1395

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی استان یزد، مهدی باصولی در آیین تجلیل از جهادگران نمونه عرصه پژوهش جهاددانشگاهی استان كه به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد، یكی از محورهای فعالیت‌های پژوهشی این سازمان كه با تامل و تعمیق بیشتری نسبت به گذشته دنبال شد را حوزه سرامیك‌های صنعتی ذكر كرد.
وی افزود: در راستای تقویت بنیان‌های منابع انسانی جهاددانشگاهی در طول سه سال گذشته پژوهشگران نخبه در حوزه‌های مختلف جذب شده‌اند.
رییس جهاددانشگاهی یزد، همچنین از اخذ مجور قطعی گروه نانو مواد سرامیكی و اخذ موافقت اصولی بیومواد سرامیكی در این مدت خبر داد و گفت: خوشبختانه با شكل‌گیری سه گروه پژوهشی در حوزه سرامیك‌های صنعتی، زمینه برای ایجاد پژوهشكده مواد نوین در جهاددانشگاهی استان یزد فراهم شده و امیدواریم تا پایان سال جاری مجوزهای لازم در این رابطه را اخذ كنیم.
باصولی همچنین از ایجاد مركز خدمات تخصصی قطعات سرامیكی در آینده نزدیك خبر داد و در ادامه با اشاره به تلاش‌های این سازمان برای راه‌اندازی پایلوت تولید قطعات سرامیكی در استان، ابراز امیدواری كرد كه این واحد تا پایان سالجاری مورد بهره‌برداری قرار گیرد.
رییس جهاددانشگاهی استان یكی دیگر از محورهای فعالیت جهاد طی دو سال اخیر را حوزه گیاهان دارویی به عنوان یكی از اركان اصلی جایگزین در بخش كشاورزی استان كمآب یزد ذكر كرد و گفت: خوشبختانه جهاددانشگاهی در این مدت جایگاه خوبی را در مقوله گیاهان دارویی در استان كسب كرده است.
وی راه‌اندازی مركز خدمات تخصصی گیاهان دارویی و صنعتی، ایجاد مركز رشد گیاهان دارویی و همچنین اخذ مجوز راه‌اندازی و پذیرش دانشجو در رشته كارشناسی گیاهان دارویی در دانشگاه علم و هنر را از اقدامات صورت گرفته توسط جهاددانشگاهی استان در همین رابطه بیان كرد.
باصولی با اشاره به فعالیت‌های جهاددانشگاهی یزد در زمینه كشت گیاهان دارویی در فضاهای باز و گلخانه‌ای، از اهتمام این سازمان برای ایجاد پایلوتی در زمینه فرآوری گیاهان دارویی در استان خبر داد.
وی یكی دیگر از محورهای فعالیتی جهاددانشگاهی را در زمینه احیای هنرصنعت زیلو در شهرستان میبد ذكر كرد و گفت: اقدامات موثری در زمینه تجاری‌سازی این هنرصنعت از سوی جهاددانشگاهی در حال انجام است تا قیمت تمام‌شده‌ی آن را نیز كاهش داده و در بازار رقابتی فعالیت كند.
باصولی از دیگر فعالیت‌های حوزه پژوهشی جهاددانشگاهی را در زمینه علوم اجتماعی ذكر كرد و گفت: علاوه بر كسب مجوز قطعی مركز مطالعات اجتماعی سازمان طی سه سال گذشته، پیگیر مقدمات كسب مجوز گروه جامعه شناسی فرهنگی در سازمان هستیم.
وی به فعالیت‌های مركز خدمات تخصصی محیطزیست و آلودگی‌های محیطی این سازمان نیز اشاره كرد و گفت: خوشبختانه علاوه بر حفظ این گروه علی‌رغم محدودیت‌هایی كه برای ادامه فعالیت ان وجود داشت، اتفاقات بسیاری خوبی در این مدت توسط این گروه روی داده است.
رییس جهاددانشگاهی یزد به توفیقات مركز خدمات تخصصی خاك و مصالح ساختمانی و آزمایشگاه تشخیص طبی جهاددانشگاهی استان اشاره كرد و رشد درامدی فعالیت‌های این مراكز را ناشی از تمركز و همت اعضای ان دانست.
باصولی همچنین تاكید كرد: گروه‌های پژوهشی جهاددانشگاهی باید با ایجاد مراكز ارائه خدمات تخصصی، فناوری و دانش كسب شده را به محصول و ارائه خدمت به جامعه تبدیل كنند.
در ادامه سید حسین میرحسینی معاون پژوهشی جهاددانشگاهی استان با اشاره هدف‌گذاری‌های صورت گرفته در برنامه سه ساله‌ گذشته جهاددانشگاهی استان، گفت: خوشبختانه در اكثر شاخص‌های تعیین شده سازمان به رشد كمی و كیفی خوبی دست یافته است.
وی تكمیل كادر علمی گروه‌های پژوهشی و همچنین مهیا شدن شرایط ایجاد پژوهشكده مواد نوین جهاددانشگاهی را از جمله اهم اقدامات صورت گرفته در این حوزه ذكر كرد و گفت: طی سه سال گذشته ۳۱ مقاله از پژوهشگران جهاددانشگاهی استان به چاپ رسیده، ۵۸ قرارداد پژوهشی و ۲۷ تقاهم‌نامه همكاری منعقد شده است.
وی همچنین از رشد خوب عملكردی در حوزه درآمدهای مراكز خدمات تخصصی این سازمان خبر داد و خاطرنشان كرد: البته یكی از آسیب‌هایی كه در این رابطه وجود دارد، مشكل وصول مطالبات است كه به لحاظ مسائل اقتصادی در كشور مبتلا به آن هستیم.
میرحسینی در پایان نیز بر تمركز برنامه‌ سه سال آتی جهاددانشگاهی استان روی موضوع تجاری‌سازی در كنار اهتمام به طرح‌های كارفرمایی تاكید و ابراز امیدواری كرد كه با تحقق برنامه‌های مدنظر سازمان طی سه سال آینده، جهاددانشگاهی یزد به عنوان واحد نمونه كشور، زبانزد باشد.
سخنرانی لیلا شریفی مدیر گروه سرامیك‌های صنعتی و اعظم مقیمی مدیر مركز خدمات تخصصی مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی، پخش كلیپی از فعالیت‌های پژوهشی این سازمان و در پایان نیز تجلیل از جهادگران نمونه عرصه پژوهش، از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.