14 : 58
امروز سه شنبه 28 شهريور 1396 -
اخبار : پژوهش و فناوری

تولید «سبوس برنج پایدار شده» در جهاددانشگاهی خراسان رضوی

عضو هیأت علمی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی با اشاره به تولید «سبوس برنج اکسترود شده» در این سازمان، گفت: هم‌اکنون سبوس برنج پایدارشده در مقیاس صنعتی قابلیت تولید داشته و در حال طی کردن مراحل قانونی برای ورود به بازار است.
تاریخ : چهار شنبه 24 آذر 1395
ساعت: 46 : 18   بازدید کنندگان : 255 نفر
  نسخه چاپی

دکتر الناز میلانی با اشاره به برتری طرح "سبوس برنج اکسترود شده" جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در نمایشگاه پژوهش استان، اظهار کرد: این طرح به کمک فناوری اکستروژن مواد غذایی که به صورت مداوم و در دمای بالا و زمان کوتاهی، حجم زیادی از برنج خام را به سبوس پایدار شده با ارزش‌ افزوده تبدیل می‌کند، انجام شده است. این محصول استریل خواهد بود و هیچ خطری برای سلامتی ندارد.
وی اضافه کرد: در سبوس برنج اکسترود شده آنزیم‌های مسؤول تند شدن و اسیفیتیک، غیرفعال شده و در نتیجه برای مصارف خوراک انسان قابل استفاده است.
مجری طرح "سبوس برنج اکسترود شده" جهاد دانشگاهی خراسان رضوی تصریح کرد: معمولا برای تجاری‌سازی محصولات جدید مشکلات زیادی وجود دارد زیرا محصول مشابه آن‌ها وجود ندارد. از این رو، هم‌اکنون سبوس برنج پایدارشده در مقیاس صنعتی قابلیت تولید داشته و در حال طی کردن مراحل قانونی برای ورود به بازار است.
میلانی، تدوین دانش فنی، تولید سبوس برنج تثبیت شده با ماندگاری و ثبت اختراع، ارائه مقالات علمی پژوهشی معتبر را از جمله دستاوردهای طرح سبوس برنج اکسترود شده دانست و تاکید کرد: این محصول راندمان بالایی دارد که مهم‌ترین اهمیت فناوری اکستروژن مواد غذایی محسوب می‌شود.
وی اظهار کرد: فعالیت‌های ما در پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در راستای طرح‌های پژوهشی تقاضامحور بوده و صرفا مقاله‌محور نیست و هدف ما تجاری‌سازی محصولات جدید است.
عضو هیأت علمی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی عنوان کرد: هدف ما طی چند سال گذشته در جهاد دانشگاهی خراسان معرفی فناوری اکستروژن مواد غذایی بوده و حدود پنج سال تحقیقات ما در این زمینه صورت گرفت و طرح سبوس برنج اکسترود شده نیز در همین راستا انجام گرفت.
میلانی با اعلام اینکه به همت جهاد دانشگاهی خراسان رضوی پایلوت اکستروژن مواد غذایی از سه سال گذشته در مشهد راه‌اندازی شده است، خاطرنشان کرد: ما در پژوهشکده مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، علاوه بر تولید محصولات، آمادگی لازم را جهت ارائه خدمات تخصصی به دانشجویان و کارخانجات نیز داریم و طرح سبوس برنج اکسترود شده نیز در راستای فعالیت پایلوت فناوری اکستروژن مواد غذایی انجام گرفته است.
وی افزود: استفاده مجدد از فرآورده‌های جنبی و تبدیل آن به محصول با ارزش‌افزوده و ورود آن به چرخه تولید از جمله اهدافی است که ما در جهاد دانشگاهی خراسان رضوی دنبال می‌کنیم.
مجری طرح "سبوس برنج اکسترود شده" جهاد دانشگاهی خراسان رضوی تصریح کرد: درحالت عادی سبوس برنج یک فرآورده جنبی محسوب می‌شود که صرفا به مصرف خوراک دام می‌رسد و موجب ایجاد آلودگی‌های زیست‌محیطی و میکروبی زیادی در طبیعت می‌شود. همچنین این فرآورده دارای چربی بالا و عمر ماندگاری کمی است؛ بنابراین نمی‌توان آن را برای مصارف انسانی به کار گرفت.
میلانی ادامه داد: سبوس برنج اکسترود شده یک فرآورده با ارزش است، زیرا از چربی مفید، انواع ویتامین گروه B و پروتئین بالایی برخوردار است.
وی با تاکید بر اینکه برنج اکسترود شده را می‌توان به صورت مکمل فیبری مصرف کرد، عنوان کرد: با توجه به اینکه اکنون تمام مکمل‌های فیبری در کشور وارداتی هستند، فناوری اکستروژن مواد غذایی می‌تواند در این زمینه بسیار مؤثر باشد.
عضو هیأت علمی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی با تاکید بر اینکه حجم زیادی از پسماند در کشور تولید می‌شود که منابع تبدیلی به فرآورده‌های ارزش‌افزوده برای آنان وجود ندارد، گفت: اگر فناوری ایجاد شود که پسماند و فرآورده‌های جنبی را به فرآورده‌های باارزش تبدیل کند، می‌توان به میزان قابل‌توجهی آلودگی‌های زیست‌محیطی را کاهش داد و از طرفی استفاده مجدد از آنان داشته باشیم.
میلانی اضافه کرد: ظهور چنین تکنولوژی‌ که بتواند پسماندها را به فرآورده‌های با ارزش‌افزوده تبدیل کند، بسیار کاربرد دارد؛ زیرا اگر این حجم عظیم از پسماند نظیر سبوس برنج به فرآورده با ارزش تبدیل شود، دیگر نیازی نیست با هزینه پایین به خوراک دام برسد.
وی تاکید کرد: اکستروژن مواد غذایی نوعی پخت محسوب می‌شود که امروزه به منظور تهیه فرآورده‌های پاستا و سایر فرآورده‌های شکل داده شده، غلات آماده مصرف، اسنک، غذای حیوانات خانگی، فرآورده‌های قنادی، نشاسته اصلاح‌ شده مخصوص سوپ، غذای کودک، غذای آماده و پایه‌ای برای تولید نوشیدنی مورد استفاده فراوان قرار می‌گیرد.
مجری طرح �سبوس برنج اکسترود شده� جهاد دانشگاهی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: اختلاف صنعتی ایران با سایر کشورهای توسعه‌یافته این است که آن‌ها از کوچکترین فرآورده‌های جنبی استفاده کرده و این مواد را به ثروت تبدیل می‌کنند.


امکانات خبر - ارسال برای دوستان - نظرات
(Show Details...)
 

 

مناسبت روز
عناوین اصلی
نمايه ها
پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری اسلامی ایران
پیوندها
کاروان اربعین
کتاب رهنمود
کانال جهاددانشگاهی
معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی
معاونت آموزشی جهاددانشگاهی
معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی
سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان
خبرگزاری ایسنا
خبرگزاری ایکنا