امروز سه شنبه 28 شهريور 1396 -

رییس جهاددانشگاهی واحد هرمزگان: نسل سوم آب سازهای رطوبتی در راه است

سهیل دادخواه از رونمایی نسل سوم دستگاه‌های آب ساز که بر اساس سیستم تقطیر و تبدیل رطوبت هوا به آب‌کار می‌کند با ظرفیت 100 لیتر تا دهه فجر خبر داد و گفت: این دستگاه می‌تواند مشکل بسیاری از مراکز عمومی مانند فرودگاه و راه‌آهن را مرتفع کند.
تاریخ : دوشنبه 15 آذر 1395

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی هرمزگان، سهیل دادخواه گفت: در چارچوب زمینه‌ فعالیت‌های پژوهشی که در حوزه آب و انرژی و  با محوریت استحصال آب از طریق رطوبت هوا و  با توجه به موفقیت‌های اخیر مرکز خدمات تخصصی مدیریت توسعه پایدار منابع آب و انرژی در ساخت نسل جدید پس از کسب اطلاعات روی نمونه خارجی و با توجه به شرایط تحریم و عدم همکاری در کسب اطلاعات لازم، بنا را بر شبیه‌سازی و الگو گیری از فرآیند کولرهای گازی و پیاده‌سازی آن گذاشتیم.
وی اضافه کرد: چند نسل از دستگاه آب ساز ساخته شد تا به نتیجه تولید نسل‌هایی دست ‌یافتیم که شاهد برابری با نمونه‌های خارجی و حتی کیفیت بهتر بودیم.
دادخواه با اشاره به اینکه به نسل دوم این دستگاه در شهریورماه 94 دست‌یافتیم، تصریح کرد: شرایط به‌گونه‌ای بود که از لحاظ مصرف انرژی و تولید آب از نمونه‌های مشابه داخلی و خارجی برتری قابل‌توجهی داشت.
رئیس جهاد دانشگاهی هرمزگان اضافه کرد: با توجه به کاربرد این دستگاه در مواقع بحران نمونه‌هایی برای استفاده در دکل‌های حفاری، مناطق دورافتاده و حتی پادگان‌های نظامی با استفاده از پنل های خورشیدی و الکترو دیزل را پیشنهاد داده‌ایم که موردحمایت قرار گرفت و در حال حاضر ساخت نسل سوم این آبساز‌ها را در دست داریم.
وی خاطرنشان کرد: دستگاه ساخته‌شده توسط پژوهشگران جهاد دانشگاهی هرمزگان نسبت به نمونه‌های مشابه خارجی یک‌سوم ارزان‌تر بوده و مصرف برق آن نیز یک‌سوم نمونه‌های ساخته‌شده در آمریکا و کاناداست
دادخواه نسل جدید دستگاه‌های آب ساز که بر اساس سیستم تقطیر و تبدیل رطوبت هوا به آب‌کار می‌کند،اشاره و در خصوص وضعیت فنی اين دستگاه اذعان کرد: در ابعاد ۱۰۰*۱۲۵*۷۵ سانتی‌متر ساخته‌شده كه توان مصرفي آن ۳۰۰ وات بوده و در شرايط عادي، در دماي ۳۵ درجه سانتي گراد و رطوبت ۶۰ درصد نسبي، روزانه بيش از ۲۰ ليتر آب توليد می‌کند كه با توجه به شرايط اقليمي استان و مشكل كمبود آب، راهكار مناسبي براي توليد آب شرب سالم و بهداشتي است . همچنين اين دستگاه پس از توليد آب با استفاده از رطوبت هوا به روش تقطير، قابليت انجام پروسه میکروب‌زدایی و اضافه كردن املاح موردنیاز بدن را نيز دارد.
دادخواه در پایان خاطرنشان کرد: نمونه تولیدشده این محصول در حال حاضر با مبلغ چهار میلیون تومان با ظرفیت تولید 20 لیتر آب در شبانه‌روز به بازار ارایه‌ شده و چند نمونه از آن تاکنون به فروش رسیده است.

کاروان اربعین