امروز يكشنبه 04 تير 1396 -

پژوهشگر جهاددانشگاهی خراسان جنوبی نویسنده برتر استان شد

محسن پویان، پژوهشگر و مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی به عنوان نویسنده برتر استان معرفی شد.
تاریخ : يكشنبه 14 آذر 1395

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، محسن پویان، پژوهشگر و مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی که همزمان با هفته کتاب به عنوان نویسنده برتر انتخاب شد، گفت: این انتخاب به لحاظ تعداد کتاب‌های چاپ شده و موضوع کتاب‌ها از نظر کاربردی در سطح جامعه و شاخص مفید بودن کتاب‌ها بوده است.
وی افزود: کتاب‌های نوشته شده‌ بیشتر در زمینه گیاهان دارویی استان و کاربردهای متفاوت آن در صنعت، مشکلات درمانی و پیشگیری از بیماری‌ها بوده است.
پژوهشگر و مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی ادامه داد: در این کتاب‌ها بیشتر به استفاده از گیاهان دارویی در موارد مختلف از جمله گیاهان دارویی و دیابت، گیاهان دارویی و بیماری‌های قلبی عروقی، خواص ضدسرطانی گیاه دارویی زعفران، کاربردهای پزشکی عناب و گیاهان دارویی ضد ویروس، قارچ و باکتری پرداخته شده است.
پویان با اشاره به تالیف 36 جلد کتاب در زمینه‌های گیاهان دارویی تصریح کرد: موفقیت همیشه نسبی است و به هر ترتیب تالیف، چاپ و انتشار 36 جلد کتاب علمی را به لطف خداوند موفقیت قابل قبولی می‌دانم.
وی با تاکید بر اینکه اصولا با تمام همت و تلاشی که از طریق مدیران کشوری اعمال می‌شود مسأله پژوهش هنوز نتوانسته به میزان قابل قبولی نهادینه شود، عنوان کرد: کمبود یا نبود بودجه‌های تحقیقاتی در این زمینه یکی از فاکتورهای محدود کننده تحقیق است و وجود متولیان گوناگون در زمینه گیاهان دارویی باعث پراکندگی و گاهی موازی‌کاری نیز می‌شود.
پژوهشگر و مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: در حال‌حاضر کتابی جامع با عنوان کاربردهای پزشکی عناب و جمعا حدود پنج مورد با عناوین مختلف با همکاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و جهاددانشگاهی و نیز کتاب معرفی درختان کهنسال جنوب خراسان با سازمان میراث فرهنگی آماده چاپ است.
پویان، زراعی‌کردن گونه‌های مرتعی دارویی که به دلیل خشکسالی در خطر انقراض بوده و تحقیق در خصوص کشت گلخانه‌ای و هیدور پونیک گیاهان دارویی مطرح استان را از مهم ترین اولویت پژوهشی‌های گیاهان دارویی در استان عنوان کرد.
وی تصریح کرد: تقویت پروسه پژوهش‌های اقتصادی در زمینه بازاریابی و فروش صادرات محصولات مطرح استان با بسته بندی مطلوب و برند ملی، تکثیر گیاهان مهم و استراتژیک منطقه از طریق کشت بافت مانند عناب و زرشک و گونه‌های در حال انقراض مرتعی و تحقیقاتی در خصوص افزایش ماندگاری عناب، زرشک تازه در راستای ارائه بازارهای ایرانی و جهانی باید در اولویت های پژوهشی قرار گیرد.

برگزاري سومين دوره ضيافت قرآني "معراج" به ميزباني جهاددانشگاهي يزد