امروز يكشنبه 01 مرداد 1396 -

تصویب طرح توسعه گردوی پیوندی جهاددانشگاهی در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خراسان شمالی

پروژه جذب سرمایه گذاری خارجی و توسعه گردوی پیوندی جهاددانشگاهی در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خراسان شمالی به تصویب رسید.
تاریخ : سه شنبه 02 آذر 1395

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان شمالی، حجت الله میرزایی معاون وزیر کار، رفاه و تامین اجتماعی در نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خراسان شمالی در بجنورد، با اشاره به اینکه هدف از اقتصاد مقاومتی تغییر ریل رفتارهای ما است، گفت: اقتصاد مقاومتی آسیب ها را کاهش می دهد و مسیر توسعه را فراهم می کند.
وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی در مناطق مختلف کشور تجربه های مختلفی را به همراه خواهد داشت، افزود: امروز اقتصاد مقاومتی با همان منابع گذشته نگاه ها را تغییر می دهد و روش های جدیدی را به ارمغان می آورد  و از سوی دیگر دست آورد آن رویکرد آینده گرا و بلندمدت است.
میرزایی ادامه داد: پیشنهاد می شود تا دو ماه آینده سند توسعه خراسان شمالی با نگاه آینده گرا که بر اساس تحلیل مجموعه عوامل باشد، تهیه شود که این سند قابل تحلیل و طرح در هیات دولت باشد.
در ادامه مدیر کل اقتصاد و دارایی خراسان شمالی در خصوص پروژه جذب سرمایه گذاری خارجی در این استان توضیح داد: از سال جاری وزارت اقتصاد و دارایی اجرای هشت پروژه را برعهده داشته است که یکی از آن ها جذب هفت میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی است و ما وظیفه داریم در این استان به جذب این میزان از سرمایه گذاری کمک کنیم و برش استانی برای خراسان شمالی 100 میلیون دلار است.
بهمن پور توضیح داد: از منابع یک در هزار اعتبارات جاری مصوب استان مقداری اعتبار اختصاص یافته که مابقی نیز باید به صورت بودجه تجهیز و یا عمرانی اختصاص یابد که این اعتبار باید برای تجهیز مرکز خدمات سرمایه گذاری این استان و همچنین تهیه بسته های تبلغیاتی برای معرفی استان، اعزام و پذیرش هیات های تجاری و حضور در نمایشگاه ها استفاده شود.
در ادامه معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی نیز درباه پروژه توسعه باغات گردوی پیوندی در استان گفت: هدف اصلی این سازمان در اجرای این پروژه افزایش بهره وری و راندمان آب و تولید است.
محمدجواد تشکری با اشاره به اینکه باغات این استان فنی نیست و حساسیت بالایی به عوامل محیطی دارد، افزود: بیش از 39 هزار هکتار باغ در این استان وجود دارد که از این مساحت 34 هزار هکتار بارور هستند و از سوی دیگر میزان تولید محصول در باغات این استان 274 هزار تن است که این عملکرد، عملکردی مطلوب نیست.
وی با بیان اینکه باغات این استان نیازمند اصلاح و بازسازی است، ادامه داد: بیشتر باغات این استان از جمله گردو، سیب و بادام از نوع بذری است و ارقام تجاری در آن ها کمتر دیده می شود و همچنین باغات پیوندی خوبی در این استان وجود ندارد و در صورت وجود هم در مکان های خوبی ایجاد نشده است.
وی با تاکید بر اینکه این سازمان طرحی در قالب هفت پروژه تهیه کرده است که از این وضعیت خارج شود، اظهار کرد: تامین و تولید پایه و پیوندک نهال پیوندی که بتوان نهالستان خوبی تولیدی کرد و توسعه باغات استان به خصوص باغات پیوندی از اهداف اجرای این پروژه هاست.
تشکری تصریح کرد: برای سال اول اصلاح و جایگزینی باغات قدیمی را مورد توجه قرار داده ایم و 10 هکتار در قالب باغات جدید که شامل گردو است انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه دو هکتار باغ گردو در این استان وجود دارد که این باغات نیز سنتی هستند، بیان کرد: عملکرد این باغات دو تن است که با اصلاح این باغات میزان تولید به چهار تن در سال خواهد رسید.
در ادامه رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی توضیح داد: گردو در شرایط سنتی در این استان تولید می شود و بعد از شش تا هفت سال به بار می نشیند که در شرایط پیوندی بعد از سال سوم یا چهارم اقتصادی می شود.
به گفته عبدالله یوسفی گردو به دلیل اینکه کمتر سمپاشی می شود یکی از سالم ترین محصولات است.
در ادامه رییس جهاددانشگاهی واحد خراسان شمالی اظهار کرد: طرح توسعه گردوی پیوندی حاصل 15 سال تلاش جهادگران جهاددانشگاهی است که به بار نشسته و در حال اجرایی شدن است.
احسان عباسی گفت: ایران در سال 2013 دومین تولید کننده گردو در دنیا بوده اما به لحاظ کیفیت محصول و استانداردهای لازم در رده 25 دنیا قرار داشته است.
وی با طرح این سوال که مشکل گردو در ایران چه چیزی است؟ تصریح کرد: عدم استفاده از دانش و فن آوری نوین در باغات گردو مهمترین مشکل است، بیشتر باغات گردو در کشور بذری است که جهاددانشگاهی توانسته به دانش تولید نهال پیوندی مقاوم به سرمای بهاره دست یابد.
عباسی افزود: خراسان شمالی یک استان کشاورزی است و جمعیت زیادی از استان به این شغل مشغول هستند و پیشنهاد این نهاد برای تولید نهال پیوندی و اصلاح باغات قدیمی گردو است.
وی ادامه داد: 200 هزار هکتار سطح زیرکشت باغات گردو است که حدود 453 هزار تن گردو تولید می شود که با اجرای این طرح میزان تولید به یک میلیون تن در سال می رسد.
به گفته وی امروز در کشور با توجه به سطح زیرکشت، سالانه به یک میلیون و 200 هزار نهال گردو نیاز داریم.

دومين دوره مسابقات "رالي_خانوادگي" جهادگران