امروز يكشنبه 10 ارديبهشت 1396 -

موافقت کلی جهاددانشگاهی با ارزیابی تأثیرات اجتماعی و فرهنگی پروژه‌های واحد کردستان

مدیر پژوهش جهاددانشگاهی واحد کردستان از تصویب موافقت کلی ارزیابی تأثیرات اجتماعی و فرهنگی توسط معاونت پژوهشی و فناوری این نهاد خبر داد.
تاریخ : دوشنبه 01 آذر 1395

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد کردستان، مهدی ورمزیار، مدیر پژوهش این واحد از تصویب موافقت کلی با ارزیابی تأثیرات اجتماعی و فرهنگی کردستان توسط معاونت پژوهشی و فناوری جهاددانشگاهی خبر داد.
وی افزود: هدف از انجام ارزیابی تاثیرات اجتماعی و فرهنگی، برآورده کردن محیطی متعادل و متناسب از نظر اکولوژیکی، فرهنگی و اقتصادی، ترویج اقتدار و توسعه اجتماعی، ظرفیت سازی و توسعه سرمایه اجتماعی، نشان دادن کارایی و اثر بخشی و نمایش مسایل و نقاط ضعف و قوت پروژه‌ای شهری و دستاوردهای آن، گردآوری اطلاعات برای بهبود فرایند برنامه‌ریزی، تعیین حوزه‌های تحت نفوذ طرح‌ها و پروژه‌ها قبل از اجرا، شناخت نگرش شهروندان نسبت به طرح‌ها و پروژه‌ها است.
مدیر پژوهش جهاددانشگاهی واحد کردستان بیان کرد: هدف تکنیک ارزیابی تأثیرات اجتماعی و فرهنگی پروژه‌های عمرانی قبول این امر است که تأثیرات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و بوم‌شناختی به گونه‌ای ذاتی و جدا نشدنی به همدیگر مرتبط هستند؛ تغییر در هر حوزه‌ای، منجر به تغییرات در سایر حوزه‌ها می‌شود.
وی عنوان کرد: مزایای انجام ارزیابی تأثیرات اجتماعی، دامنه نسبتا وسیعی را در بر می‎گیرد که از شناسایی پیامدهای منفی می‎تواند شروع شود و تا کمک به مدیران برای تصمیم‌گیری بهتر ادامه یابد. این امر تا حدود زیادی به گسترده بودن فاکتورهای اجتماعی و فرهنگی برمی‎گردد که به انحاء گوناگون می‎توانند دستاوردهای اقدامات توسعه‎ای را تحت تأثیر قرار دهد.
ورمزیار اعلام کرد: یک ارزیابی تأثیرات اجتماعی نمی‎تواند تمام این فاکتورها را مورد بررسی قرار دهد اما توانایی آن را دارد که داده‎های مفیدی را در اختیار طراحان پروژه‎ها و مدیران شهری قرار دهد و نشان دهد که فاکتورهای گوناگون اجتماعی و فرهنگی چگونه می‎توانند سد راه پروژه شوند و یا در برخی از موارد در مقام تسهیل کننده عمل کند.
وی در پایان یادآور شد: موافقت کلی اخذ شده برای مدت یک سال و نیم بوده و بعد از این مدت مشخص می‌شود که فعالیت در قالب گروه پژوهشی یا مرکز خدمات تخصصی انجام گیرد.