2 : 46
امروز شنبه 29 مهر 1396 -
اخبار : پژوهش و فناوری
مدیر گروه پژوهشی زیست فناوری قارچ‌های صنعتی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی عنوان کرد:
گستره وسیع ضد سرطانی قارچ‌های خوراکی

مدیر گروه پژوهشی زیست فناوری قارچ‌های صنعتی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: قارچ‌های خوراکی دارای گستره وسیعی از خواص ضد میکروبی، ضد قارچی، ضد ویروسی، ضد سرطانی، بهبود کننده سیستم ایمنی، بازدارنده سیستم ایمنی و ضد حساسیت، آنتی اکسیدانی، پروبیوتیک و غیره می‌باشند.
تاریخ : چهار شنبه 26 آبان 1395
ساعت: 19 : 15   بازدید کنندگان : 229 نفر
  نسخه چاپی

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر حمیدرضا پوریان فر افزود: سبک زندگی و به ویژه الگوی مصرف مواد غذایی همچنان یکی از عوامل افزایش یا کاهش خطر بروز انواع سرطان‌ها می‌باشند، بطوریکه عدم رعایت الگوی صحیح مصرف غذایی می‌تواند نقشی منفی حداقل 20 تا 30 درصد در افزایش احتمال ابتلا به سرطان داشته باشد.
به گفته وی،  انواع سبزیجاتی که برگ سبز تیره دارند، انواع توت، سیر، کلم بروکلی، قارچ‌های خوراکی، قهوه و مرکبات دارای خواص ضد سرطانی می باشند.
دکتر پوریان فر ادامه داد: ترکیبات اصلی موجود در قارچ‌های دارویی که دارای خواص زیستی به ویژه علیه سلول‌های سرطانی و نقش تنظیم کننده ایمنی دارند، غالبا متعلق به گروه‌های پروتئین‌ها، پلی‌ساکاریدها و ساختارهای پیچیده پپتیدی-پلی‌ساکاریدی می‌باشند؛ برخی از آنها نیز نظیر قارچ دم ترکی Trametes versicolor از FDA آمریکا مجوز انجام آزمایشات بالینی برای درمان سرطان پروستات دریافت نموده‌اند. در کشور ما ایران، بر خلاف گیاهان دارویی، استفاده از قارچ‌های دارویی برای استفاده‌های درمانی تاریخچه قابل اثبات طولانی ندارد.
مدیر گروه پژوهشی زیست فناوری قارچ های صنعتی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی  تصریح کرد: قارچ خوراکی دکمه‌ای (Agaricus bisporus) مهمترین قارچ زراعی-تجاری در سطح دنیا و همچنین در کشور ما می‌باشد که بر خلاف قارچ‌های خوراکی دیگر، تحقیقات بر روی خواص ضد سرطانی قارچ دکمه‌ای (A. bisporus) جدیتر بوده و هنوز کار گسترده چندانی بر روی آن انجام نشده است.
وی در ادامه افزود: تاکنون، ترکیبات دارای خاصیت سمیت علیه سلول‌های سرطانی که از این قارچ جداسازی و تایید شده‌اند عبارتند از: لکتین، اسید لینولئیک و برخی دیگر از اسیدهای چرب ضروری غیر اشباع، و پلی ساکاریدها.  در تحقیقاتی که اخیرا توسط گروه پژوهشی زیست فناوری قارچ‌های صنعتی انجام شده است، ترکیبات جدا شده از عصاره این قارچ اثرات سمیت سلولی قابل توجهی بر روی سلول‌های سرطانی پستان و پروستات داشت
وی خاطرنشان کرد: با استقبالی که پژوهشکده سرطان پستان جهاددانشگاهی از موضوع و دستوردهای کسب شده در این خصوص نمود، طرح مشترکی در دست انجام است که هدف اصلی آن جداسازی و شناسایی پروتئین‌های دارای خواص سمیت سلولی علیه سلول‌های سرطانی خواهد بود.  با توجه به خوراکی بودن و در دسترس بودن این قارچ در بازار، نتایج این طرح بطور مستقیمی در بهبود سلامت عمومی جامعه تاثیر خواهد گذاشت.  



امکانات خبر - ارسال برای دوستان - نظرات
(Show Details...)
 

 

مناسبت روز
عناوین اصلی
نمايه ها
پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری اسلامی ایران
پیوندها
مرز پرگهر
کاروان اربعین
کتاب رهنمود
کانال جهاددانشگاهی
معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی
معاونت آموزشی جهاددانشگاهی
معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی
سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان
خبرگزاری ایسنا
خبرگزاری ایکنا
خبرگزاری سینا پرس