امروز يكشنبه 04 تير 1396 -

افزایش دو برابری ذخیره خون‌بند ناف نوزاد در بانک خون رویان هرمزگان

مسوول بانک خون بند ناف رویان هرمزگان از افزایش دو برابری ذخیره خون‌بند ناف نوزاد در این بانک نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
تاریخ : چهار شنبه 26 آبان 1395

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی هرمزگان، ابراهیم کوهکن در جمع خبرنگاران افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۱۶۰ قرارداد نمونه‌برداری خون‌بند ناف با متقاضیان بسته‌شده است.
وی بابیان اینکه بانک خون‌بند ناف رویان هرمزگان از سال ۸۸ در استان راه‌اندازی شده است، اظهار کرد: از ابتدای راه‌اندازی بانک خون رویان در هرمزگان یک هزار و ۲۳۰ خون‌بند ناف نوزاد در این مرکز ذخیره‌شده است.
این مقام مسوول خاطرنشان کرد: این مرکز علاوه بر ارایه خدمات به هرمزگانی‌ها به مراجعه‌کنندگان به استان‌های بوشهر و فارس هم خدمات ارایه کرده است.
کوهکن با اشاره به اینکه زمان نگهداری خون‌بند ناف نوزاد ۲۰ سال است، اضافه کرد: هزینه نگهداری خون‌بند ناف نوزادان در هنگام قرارداد دو میلیون و ۴۲۰ هزار تومان است که در دو قسط بافاصله زمانی ۳ ماه از متقاضیان گرفته می‌شود.
مسوول بانک خون بند ناف رویان هرمزگان تصریح کرد: از خون‌بند ناف برای درمان بعضی بیماری‌ها مانند تالاسمی، سرطان، دیابت و آلزایمر استفاده می‌شود.
وی افزود: خون باقیمانده دربند ناف و جفت نوزاد سرشار از سلول‌های بنیادی بسیار پرتوان، زنده است که در اثر تکثیرهای پی‌درپی دچار پیری نمی‌شوند.
کوهکن سلول‌های بنیادی را مادر همه سلول‌ها دانست و ادامه داد: سلول‌های بنیادی، توانایی تبدیل به تمامی سلول‌های بدن را دارد این سلول‌ها دارای توانایی خود نوسازی و تمایز به انواع سلول‌ها همچون سلول‌های خونی، قلبی، عصبی و غضروفی هستند.
وی با اشاره به اینکه سلول‌های بنیادی همچنین در بازسازی و ترمیم بافت‌های مختلف بدن به دنبال آسیب و جراحت مؤثر هستند، گفت: این سلول‌ها می‌توانند به درون بافت‌های آسیب‌دیده‌ای که بخش عمده سلول‌های آنها از بین رفته است، پیوند زده شوند و جایگزین سلول‌های آسیب دیده شده و نقص در آن بافت را ترمیم کنند.
کوهکن با اشاره به اینکه با تزریق و یا جایگزینی این سلول‌ها می‌توان به بهبودی سلول‌های آسیب‌دیده کمک کرد، اذعان کرد: تا پایان امسال برای نخستین بار در هرمزگان مایع آمنیون در بانک خون رویان استان ذخیره می‌شود.
وی در پایان گفت: این مایع برای رفع سوختگی‌ها و پانسمان بیولوژیکی استفاده خواهد شد.

برگزاري سومين دوره ضيافت قرآني "معراج" به ميزباني جهاددانشگاهي يزد