امروز يكشنبه 28 آبان 1396 -

سرپرست مرکز اعلام کرد: گردآوری 1800 عنوان نشریه در مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی

سرپرست مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی ضمن اشاره به گردآوری 1800 عنوان نشریه در این مرکز، گفت: بانک جامع علمی و بانک تحلیل پژوهشی گزارشات مربوط به طرح‌های پژوهشی و کنفرانس‌های علمی را برای جلوگیری از دوباره‌کاری در اختیار عموم قرار می‌دهد.
تاریخ : شنبه 22 آبان 1395

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایسنا، فاطمه عظیم‌زاده با بیان اینکه مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی از سال 83 شروع به جمع‌آوری و نمایه‌سازی علمی کشور در قالب نشریات علمی و پژوهشی کرده است، گفت: اسنادی که در این مجموعه جمع آوری شده از سال 79 و تحت عنوان نشریات علمی در کشور منتشر شده که در حال حاضر بانک نشریات علمی مجموعه یکی از کامل‌ترین مجموعه‌هایی است که تمام نشریات علمی و پژوهشی مجوزدار از وزارت بهداشت، علوم و مرکز مدیریت حوزه علمیه را گردآوری و نمایه‌سازی کرده و در دسترس مخاطبان قرار داده است.
سرپرست مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی افزود: یکی از ویژگی‌های خاص این مرکز این است که دانشجویان، ‌اساتید و محققانی که به دنبال یافته‌های علمی هستند، بدون پرداخت هزینه‌ای از تولیدات علمی کشور استفاده می‌کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر دو بانک دیگر شامل بانک جامع علمی (نمایه‌ساز کنفرانس‌های علمی) و بانک تحلیل پژوهشی با هدف گردآوری گزارش‌هایی که تحت عنوان طرح‌های پژوهشی و کنفرانس‌های علمی هستند، در مرکز فعالیت می‌کنند؛ زیرا در این حوزه دوباره‌کاری‌های زیادی در کشور می‌شود.
عظیم‌زاده تصریح کرد: یکی از دلایل این دوباره‌کاری‌ها این است که نتایج تحقیقات سازمان‌های مختلف طی بسته مشخصی در اختیار محققان قرار نمی‌گیرد؛ بنابراین گاهی اوقات محققان در جریان اقدامات انجام شده نیستند و نیازهایی که ممکن است به صورت مشترک در مراکز مختلف وجود داشته باشد، ایجاب می‌کند که کار دوباره از صفر آغاز شود. از این رو هدف ما کاهش این دوباره‌کاری‌ها است.
سرپرست مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های خاص دیگر این است که بانک نشریات به صورت استنادی بوده و در واقع ارجاعاتی که در مجلات علمی و پژوهشی به سایر فعالیت‌ها داده می‌شود، مطابق استانداردهای علم‌سنجی دنیا گردآوری و محاسبه می‌شود و جدول JCR به صورت آنلاین در سایت قابل دسترسی است، گفت: در کنار این نشریات برخی از مراکزی که خواهان بودند که نشریات تخصصی خود را در بانک اطلاعاتی معتبر با تعداد کاربران بالا گردآوری شود، مانند دانشگاه آزاد اسلامی به ما مراجعه کرده و گزارشات علمی آنها در اختیار مدیران قرار گرفته است.
وی افزود: تاکنون برای انتخاب نشریات برتر یکی از فاکتورهایی که لحاظ می‌شود، مجموعه استنادهای ماست.
عظیم‌زاده ادامه داد: همچنین مرکز مدیریت حوزه علمیه از مجموعه‌های دیگر در مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی است که نشریات‌شان در این مرکز به نام خودشان منتشر می‌شود که در آن نشریات چند گزارش علم‌سنج پایه گذاشته شده که در اختیار مدیران قرار گرفته است.
سرپرست مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی تصریح کرد: از سوی دیگر برخی از سازمان‌هایی که به دنبال منابع علمی هستند، می‌توانند به آرشیوی که قابل دسترسی برای عموم است، مراجعه کنند و اسنادی از قبیل تحلیل پژوهشی کنفرانس‌هایی که برگزار می‌شود و نشریات علمی آنها است به نام خودشان در سایت ملاحظه کنند.
وی با بیان اینکه ما به دنبال این هستیم که هر چه بیشتر منابع علمی بانک‌های جدیدمان را افزایش دهیم، گفت: به تدریج امکان گزارش‌گیری‌های متعدد مطابق با استانداردهای بین‌المللی از لحاظ شناسایی کیفیت روی نشریات پیاده‌سازی می‌کنیم زیرا به نظر می‌رسد که یکی از چالش‌های موجود در کشور،‌ افزایش حجم تولیدات علمی بدون در نظرگیری سطح کیفیت باشد.
عظیم‌زاده افزود: نیاز است که سنجه‌های بیشتری داشته باشیم تا از نظر کیفی نیز تولیدات علمی ارزیابی و به مراکز سیاستگذاری اعلام شوند تا از این طریق سطح کیفی تولیدات بالا رود.
سرپرست مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 1800 عنوان نشریه روی پایگاه بارگذاری شده است، اظهار کرد: سیاستگذاری‌های کلان در تعداد نشریات بسیار موثر بوده و می‌تواند در کم و کیف نشریات تاثیر بسزایی داشته باشد.

جهاددانشگاهی و واحدهای سازمانی آن در یک نگاه