امروز شنبه 29 مهر 1396 -
دکتر طیبی در مراسم رونمایی از آزمایشگاه سیار سلول های بنیادی بیان کرد:
توجه به ایجاد آزمایشگاه سیار در حوزه‌های مهندسی و علوم انسانی

رییس جهاددانشگاهی با اشاره به راه اندازی آزمایشگاه سیار سلول های بنیادی گفت: راه اندازی این آزمایشگاه کار بسیار ارزنده ای است و باید تلاش شود در حوزه های دیگر مانند، مهندسی، پزشکی و علوم انسانی هم این گونه کارها را توسعه دهیم.
تاریخ : چهار شنبه 19 آبان 1395

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، مراسم رونمایی از آزمایشگاه سیار "سلول های بنیادی برای همه"با حضور رییس جهاددانشگاهی، دکتر گورابی رییس پژوهشگاه رویان جهاد، دکتر حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر بهاروند رییس پژوهشکده سلول های بنیادی پژوهشگاه رویان و نمایندگانی از مرکز مطالعات شهرداری و شرکت واحد اتوبوسرانی و خیران و متخصصان حوزه سلول های بنیادی برگزار شد.
دکتر طیبی رییس این نهاد در این مراسم که امروز 19 آبان ماه در پژوهشگاه رویان جهاد برگزار شد، گفت: توسعه علم و فناوری اساس شکل گیری اقتصاد دانش بنیان، ایجاد ثروت، اشتغال و رفاه کشور است. سرعت توسعه اقتصاد دانش به سرعت توسعه علم و فناوری بستگی دارد و سرعت توسعه و علم و فناوری به این موضوع بستکگی دارد که به چه میزان آحاد جامعه را به توسعه علم و فناوری در پیشرفت کشور واقف می کنیم و این که برنامه ریزی ها را به چه شکلی انجام می دهیم که استعداها شکوفا شود.
وی در ادامه افزود: پایداری توسعه علم و فناوری برای آینده نیز به این موضوع بستگی دارد که ما فرزندانمان را با اهمیت توسعه علم و فناوری در پیشرفت کشور و انتخاب آینده شان در این حوزه آشنا کنیم.
دکتر طیبی تصریح کرد: یکی از برنامه ریزی هایی که برای شکوفا کردن استعداهای فرزندان لازم است، همین کاری است که امروز پژوهشگاه رویان انجام داد. یا ایجاد موزه ها و پارک موزه هایی است که در دنیا و کشورهای پیشرفته و در حال توسعه ایجاد می کنند که بچه ها با زبان ساده با فیزیک علم، تبدیل علم به فناوری و بعد هم اثر فناوری در توسعه و پیشرفت کشورها آسنا شوند.
وی با اشاره به راه اندازی آزمایشگاه سیار سلول های بنیادی گفت: راه اندازی این آزمایشگاه کار بسیار ارزنده ای است و باید تلاش شود در حوزه های دیگر مانند، مهندسی، پزشکی و علوم انسانی هم این گونه کارها را توسعه دهیم.
در ادامه دکتر گورابی رییس پژوهشگاه رویان، اظهار کرد: ناتوانی در ایجاد شور و شوق علمی در دانش آموزان متأسفانه یکی از معضلات آموزش و پرورش کشور (نه به معنای خاص آن) از زمان تحصیل بنده تا الان است.
وی تصریح کرد: طی بازدیدها و مسافرت‌هایی که از کشورهای خارجی داشتیم، دیدیم که از موزه‌های علمی در این کشورها استقبال زیادی از سوی دانش‌آموزان در سطوح مختلف می‌شود و دانش‌آموزان با سیستم خاصی که در این موزه‌ها وجود دارد، آشنا می‌شوند. از طرفی متوجه می‌شوند که دانششان نسبت به سال‌های گذشته متفاوت شده و در جریان اتفاقات کمیته علوم قرار می‌گیرند.
گورابی اظهار کرد: کار دیگری که در سایر کشورها انجام شده تهیه اسلایدهایی برای معلمان جهت آموزش سلول‌های بنیادی به دانش‌آموزان است که همه این کارها در راستای این است که شور و شوق علمی را در دانش‌آموزان ایجاد کنند.
وی در ادامه افزود: ما در جامعه دارای یک مسوولیت سازمانی و یک مسوولیت اجتماعی هستیم تا کارهایی را که به صلاح جامعه است، انجام دهیم و راه اندازی این آزمایشگاه نیز یکی از مسوولیت های اجتماعی است تا بتوانیم دانش آموزان را با مفاهیم سلول های بنیادی آشنا کنیم.
رییس پژوهشگاه رویان اظهار کرد: این اتوبوس به عنوان یک نماد اولیه است و باید الگوسازی کنیم تا سایر نهادها هم این کار را انجام دهند.
در ادامه دکتر حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان این که بیشترین برنامه ریزی کشورهای پیشرفته دنیا برای بچه های کمتر از 15 سال است، افزود:ما برای کودکان این کشور چه کاری انجام داده‌ایم؟ چرا بچه ها انگیزه ندارند؟ چرا باید وضعیت پزشکی ما امروز به گونه‌ای شود که این میزان حرف و حدیث پشت پزشکان ما شنیده شود؟ رفتارهایی که با کودکان می‌شود درست نبوده و ما باید به جای حرف در عمل برای کودکان کاری را انجام دهیم.
دبیر ستاد توسعه سلول‌های بنیادی افزود: اگر این مسایل ریشه‌یابی شود، متوجه می‌شویم که ریشه این موضوع‌ها به دوران کودکی بازمی‌گردد. وقتی به کودک و نوجوان نشاط و انگیزه و امید به آینده ندهیم در آینده چه توقعی می‌توانیم از آن ها داشته باشیم؟
وی با اشاره به آزمایشگاه سیار سلول‌های بنیادی برای همه تصریح کرد: در حرکت این آزمایشگاه به شهرهای مختلف نباید هیچ جای ایران از جمله بوشهر، زاهدان، خاش، سرخس و ماکو نباید فراموش شود.
دبیر ستاد توسعه سلول‌های بنیادی اظهار کرد: پیشرفت علمی به درد ما نمی‌خورد، بلکه ما برای جلو زدن از کشورهایی همچون آلمان و ژاپن نیاز به جهش علمی داریم که برای دستیابی به این جهش علمی باید روی کودکان متمرکز باشیم و روی آن ها کار کنیم.
در ادامه بهاروند، رییس پژوهشکده سلول‌های بنیادی با اشاره به اهداف راه‌اندازی آزمایشگاه سیار سلول‌های بنیادی برای همه، گفت: هدف اصلی افزایش سلامت با آموزش و بالا بردن آگاهی‌ها و ایجاد امید، انگیزه و شادی برای همه بود.
وی افزود: آزمایشگاه سلول‌های بنیادی برای همه دانش‌آموزان جهت درک مفهوم سلول بود که این ایده از 6 سال قبل شروع شده بود و امروز به صورت رسمی رونمایی شد.
بهاروند خاطرنشان کرد: تجهیزات مختلفی برای این آزمایشگاه در نظر گرفتیم که شامل دارای تجهیزات ناوبری و امنیتی، اتاق حیوانات، اتاق استریل، آزمایشگاه و ... می شود.

مرز پرگهر
کاروان اربعین