امروز سه شنبه 05 ارديبهشت 1396 -
توسط محققان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران انجام گرفت؛
جداسازی و شناسایی دو گونه جلبک کاربردی از دو دریاچه شور

دریاچه نمک حوض سلطان و آران و بیدگل با شوری بالا از نظر ذخایر ژنتیکی و زیستی دارای منابعی ویژه و قابل ملاحظه هستند. محققان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در راستای معرفی اهمیت بالای این اکوسیستم های جذاب، دو گونه جلبک Dunaliella را از این دو دریاچه با نام های علمی Dunaliella parva وDunaliella viridis جداسازی کردند.
تاریخ : چهار شنبه 19 آبان 1395

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، دکتر سید ابوالحسن شاهزاده فاضلی رییس این مرکز گفت: تلاش های ما در این مرکز طی نمونه برداری های مختلف از دریاچه های فوق شور حوض سلطان و آران و بیدگل منجر به جداسازی و شناسایی دو گونه بومی ریزجلبک مهم Dunaliella  parva  و Dunailella viridis شده است که بر اهمیت اکولوژیک و تنوع زیستی این مناطق تأکید می کند. این ریزجلبک ها پتانسیل قابل توجهی از نظر تولید بتاکاروتن ها داشته و سوژه های بسیار جذابی برای انجام مطالعات گسترده بیوتکنولوژی می باشند.
وی در ادامه افزود: این ریزجلبک ها در زمان عادی که شوری دریاچه کم تر است، رنگدانه سبز ترشح می کند و با بالا رفتن شوری و یا تبخیر شدید آب برای سازگاری با این شوری از خود رنگ دانه قرمز ترشح می کند که شکوفایی این جلبک هیچگونه خطری برای جوامع بشری نداشته و حتی می تواند در صورت انجام مطالعات و بالا بودن تراکم وسیعی از جلبک های دونالیلا در استخراج مواد بیولوژیک دریایی مهمی چون بتاکاروتن ها، آلفا کاروتن، زاکسانتین، کریپتوکسانتنین، لوتیین و ... مورد استفاده قرار گیرد.
سویه های این گونه های بومی در بانک میکروارگانیسم ها، با شماره های دسترسـی Dunaliella parva IBRC-M 5058 و Dunaliella viridis IBRC-M 5059 نگهداری می شوند و قابل ارایه به تمام محققان و دانشمندان می باشند.
گفتنی است، نتایج این پژوهش در سال جاری در جلد 17 شماره 1 مجله رستنی ها به چاپ رسیده است.