امروز يكشنبه 03 ارديبهشت 1396 -

به پیشنهاد جهاددانشگاهی استان؛ آغاز "کشت گردوی پیوندی" در خراسان شمالی به‌عنوان پایلوت کشوری تصویب شد

طرح کشت تولید گردوی پیوندی در خراسان شمالی، از طرح‌های پیشنهادی جهاددانشگاهی استان، در کارگروه تخصصی امور اقتصادی استان تصویب شد.
تاریخ : چهار شنبه 05 آبان 1395

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان شمالی، کارگروه تخصصی امور اقتصادی استان، برای طرح توسعه و تولید گردوی پیوندی در استان که به پیشنهاد جهاددانشگاهی استان مطرح شد، تصمیم گرفت، این طرح‌ با دانش و فن‌آوری‌های جهاد دانشگاهی و حمایت‌های جهاد کشاورزی و منابع طبیعی استان اجرا شود و جهاد دانشگاهی تولید نهال‌های اصلاح شده و پیوندی گردو در قالب این طرح را در خراسان شمالی به‌عنوان استان پایلوت آغاز کند.
محمود دلپسند، معاون هماهنگی امور اقتصادی و مدیریت منابع استانداری خراسان شمالی، در این کارگروه اظهار کرد: گردو یکی از اصلی‌ترین منابع درآمدی باغداران این استان است و باید در میان محصولات باغی مورد توجه مسئولان استان قرار گیرد.
وی ادامه داد: حساسیت های بالای این محصول در برابر سرما و آسیب‌پذیری آن هر ساله خسارات زیادی را با باغداران وارد می کند.
دلپسند افزود: اجرای طرح تولید نهال‌های پیوندی و اصلاح شده در خراسان شمالی به‌عنوان استان پایلوت، باید بعد از شناسایی و انتخاب مناسب‌ترین نژاد برای اقلیم آب و هوایی و سرزمینی این استان انجام شود و علاوه بر آن، این طرح نیازمند تایید مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی بر این طرح نیز است تا برای توسعه و ترویج نیز مورد حمایت های این سازمان قرار گیرد.
احسان عباسی، سرپرست جهاددانشگاهی خراسان شمالی نیز در این خصوص گفت: دانش فنی طرح تولید گردوی پیوندی، توسط جهاددانشگاهی کسب شده است و طرح تجاری سازی آن، با حمایتهای جهادکشاورزی استان و مشارکت بخش خصوصی از مهر ماه 1394 در شهرستان شیروان به مرحله اجرا در آمده  است.
وی ادامه داد: میانگین نیاز سالانه کشور به گردوی پیوندی بیش از یک میلیون و 20 هزار اصله در سال است که این فرصتی مناسب برای رونق و توسعه اقتصاد استان و سرمایه‌گذاری در این بخش تلقی می‌شود.
عباسی گفت: خط تولید تجاری نهال پیوندی گردو در دو بخش باغ مادری و ایجاد نهالستان و مجهز به سیستم آبیاری تحت فشار در نظر گرفته شده است که در فاز اول، کاشت 657 اصله نهال از ارقام برتر ایران و جهان و پنج هزار بذر گردو با هدف تامین پایه مورد نیاز  انجام شده است.
سرپرست جهاددانشگاهی خراسان شمالی اظهار کرد: عرضه نهال پیوندی به بازار در سال 1397 انجام خواهد شد.