امروز يكشنبه 28 آبان 1396 -

بازدید مسوولان پژوهشگاه رویان از مرکز تخصصی درمان ناباروری و تحقیقات سلول های بنیادی کرمانشاه

معاون پشتیبانی و خدمات تخصصی پژوهشگاه رویان در بازدید از مرکز تخصصی درمان ناباروری و تحقیقات سلول های بنیادی کرمانشاه، اظهار کرد: در حال حاضر ایران در زمینه درمان ناباروری خودکفا است و حتی از کشورهای دیگر بیمار پذیرش می‌کند.
تاریخ : يكشنبه 02 آبان 1395

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه، دکتر احمد وثوق در اشیه بازدید از مرکز تخصصی درمان ناباروری و تحقیقات سلول های بنیادی کرمانشاه(29 آبان) اظهار کرد: مرکز "درمان ناباروری جهاددانشگاهی کرمانشاه" می‌تواند به قطب درمان غرب کشور تبدیل شود.
وثوق در خصوص بازدید خود از این مرکز نیز گفت: خوشبختانه با زحمات مسئولین جهاددانشگاهی کرمانشاه، مرکز خوب با تجهیزات و فضاهای مناسب جهت درمان ناباروری راه اندازی شده است.
وی افزود: امیدواریم در آینده نزدیک با تامین نیروی انسانی به ایجاد بنیه لازم در این مرکز برای درمان ناباروری و انجام روش‌های پیشرفته آن کمک کنیم تا بتواند علاوه بر خدمات‌رسانی به زوج‌های نابارور استان، به بیماران استان‌های همجوار و بیماران کشور عراق نیز خدمات‌رسانی کند.
وی در ادامه با بیان اینکه تخمین زده می‌شود در تمامی جوامع از جمله جوامع پیشرفته، در حال توسعه و عقب مانده، 15 درصد زوجین در سنین باروری با مشکل ناباروری مواجه باشند، گفت: مطالعه‌ای که اخیرا در ایران انجام شده نشان می‌دهد این درصد در کشور ما بالاتر از میانگین جهانی آن است.
وثوق در توضیح چرایی این موضوع، اظهار کرد: این مسئله شاید به جمعیت جوان کشور ما مربوط شود، زیرا ترکیب جمعیتی کشور ایران جوان است و درصد قابل توجهی از این جمعیت جوان نیز در سن باروری قرار دارند.
وی افزود: این ترکیب جمعیتی موجب شده ناباروری امروزه به یکی از مشکلات جدی کشور تبدیل شود و میزان آن نسبت به جوامع دیگر بالاتر رود.
وثوق با بیان اینکه علل ناباروری هم به مردان و هم به زنان و هم به طور همزمان به هردو مربوط می‌شود، گفت: به طور کل 50 درصد علل ناباروری مردانه و 50 درصد دیگر آن زنانه است و این طور نیست که مطابق افکار قدیمی علت ناباروری تنها به زنان مربوط شود.
این متخصص رادیولوژی و سونوگرافی عوامل مختلفی را در ایجاد ناباروری زوجین موثر دانست و اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین این عوامل مربوط به آلودگی‌های محیطی است. به طور مثال کارگران پمپ بنزین در شرایط شغلی که دارند بیشتر در معرض آلودگی با سرب قرار دارند و همین امر موجب شده ناباروری در این افراد بیشتر مشاهده شود، همچنین در افرادی که در معرض اشعه قرار دارند مانند تکنسین‌های بخش رادیولوژی و رادیوتراپی نیز موارد ناباروری زیاد مشاهده می‌شود.
معاون خدمات تخصصی پژوهشگاه رویان افزود: بخشی از علل ناباروری هم به نوع تغذیه و عادت‌های اجتماعی بر می‌گردد، به طوریکه ثابت شده  که سیگار، مواد مخدر و قلیان که این روزها استفاده از آن مد شده تاثیر بسزایی در ایجاد ناباروری دارد. همچنین تاثیر رژیم‌های غذایی و تاثیر استفاده از ظروف یکبار مصرف نیز در ایجاد ناباروری ثابت شده است.
وثوق آلودگی هوا را یکی دیگر از علل موثر در ناباروری عنوان کرد و افزود: در کنار همه این موارد نگرانی که امروزه وجود دارد بحث تاثیر امواج رادیویی مانند امواج گوشی‌های همراه و نیز امواج رادیویی موجود در محیط بر ایجاد ناباروری است.
وی افزود: هنوز مطالعه‌ای که تاثیر ریزگردها بر ایجاد ناباروری را نشان دهد انجام نشده است، بنابراین نمی‌توان در این زمینه اظهار نظر دقیق داشت، اما آنچه که ثابت شده این است که آلاینده‌های موجود در هوا مانند سرب تاثیر بسیاری در ایجاد ناباروری دارند.
وثوق با بیان اینکه در مرکز رویان و بسیاری مراکز درمان ناباروری کشور همه امکانات لازم برای اجرای پروتکل‌های پیشرفته درمان ناباروری وجود دارد، گفت: در حال حاضر ایران به طور کامل در زمینه درمان ناباروری خودکفا شده و نیازی به اعزام بیماران به خارج از کشور ندارد.
وی تصریح کرد: طی سالهای اخیر این روند حتی برعکس شده و بسیاری از زوج‌های نابارور از کشورهای خارجی برای درمان به ایران می‌آیند.
وثوق با بیان اینکه میزان موفقیت درمان ناباروری در حال حاضر در مراکز درمانی کشور با مراکز معتبر دنیا برابری می‌کند گفت: در برخی تکنیک‌های درمان ناباروری در مرکز رویان حتی بهتر از دیگر مراکز دنیا اقدامات لازم صورت می‌گیرد و موفقیت مرکز رویان بیشتر است.
گفتنی است در این بازدید دکتر عبدالحسین شاهوردی معاون پژوهشی و آموزشی پژوهشگاه رویان نیز حضور داشت.

جهاددانشگاهی و واحدهای سازمانی آن در یک نگاه