امروز يكشنبه 10 ارديبهشت 1396 -

افزایش سطح همکاری میان سازمان جهاددانشگاهی و انجمن مدیران صنایع آذربایجان‌شرقی

تفاهم نامه همکاری مشترک ما بین سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان‌شرقی و انجمن مدیران صنایع آذربایجان‌شرقی منعقد شد.
تاریخ : يكشنبه 02 آبان 1395

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی آذربایجان‌شرقی، در راستای همکاری مشترک و به منظور استفاده بهینه از پتانسیل‌های موجود و توانایی علمی، پژوهشی، اجرایی، آموزشی و مشاوره جهاددانشگاهی و انجمن مدیران صنایع استان، تفاهم نامه دو جانبه‌ای ما بین انجمن مدیران صنایع استان و سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی به امضای رسید.
بر اساس این تفاهم نامه طرفین از توانمندی‌های پژوهشی، آموزشی، فنی، اجرایی، و ارائه خدمات تخصصی فنی و مهندسی و پزشکی و مشاوره ای یکدیگر از قبیل توان فکری، تجربی، پژوهشی، امکانات آزمایشگاهی، تخصصی، کارگاهی، کتابخانه ای و فضای فیزیکی بهره‌مند می‌شوند.
دکتر نجف قراچورلو، رییس سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان‌شرقی در مراسم انعقاد این تفاهم نامه گفت:  معتقدم باید با دید اجرایی به این تفاهم نامه نگاه کنیم تا هم صنعت از آن نفع ببرد و هم ما به رسالت خود که همانا ایجاد پل ارتباطی بین دانشگاه و جامعه می‌باشد، عمل کنیم.
وی با بیان اینکه متأسفانه ارتباط میان دانشگاه و صنعت به خوبی برقرار نشده است، گفت: اکثر دانشگاه‌ها تنها به دانش افزایی دانشجویان اکتفا می‌کنند. در این بین جهاد دانشگاهی با ارائه آموزش‌های کاربردی برای مهارت افزایی فراگیران و آماده کردن آنان برای ورود به بازار کار، ایفای نقش می‌کند.
رییس سازمان جهاددانشگاهی استان با اشاره به اینکه در کشورمان دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم به معنای واقعی وجود ندارد، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی تاکنون بیش از هزار عنوان دوره آموزشی کاربردی در زمینه کشاورزی، پزشکی و ... برگزار کرده است.
وی افزود: به عنوان نمونه برای جبران کمبود پرستار در مراکز درمانی، قراردادی ما بین جهاد دانشگاهی و وزارت بهداشت منعقد شده است که بر این اساس، جهاد دانشگاهی بعد برگزاری دوره‌های بهیاری 10 هزار نیرو تحویل وزارت بهداشت می‌دهد.
وی اضافه کرد: جهاد دانشگاهی این آمادگی را دارد تا برای رفع نیاز صنعت از پتانسیل پژوهشگران جهاد دانشگاهی و اساتید دانشگاهی استفاده کند، در این زمینه می‌توانیم اعتبارات ملی جذب کنیم.
دکتر قراچورلو با بیان اینکه اولین نیروگاه ترکیبی بادی – خورشیدی توسط جهاد دانشگاهی استان در سال 90 ساخته شده است، گفت: همچنین جهاد دانشگاهی استان در زمینه انرژی‌های نو و تجدید پذیر به عنوان قطب در کشور شناخته می‌شود و این آمادگی را داریم تا از پتانسیل صنعت در زمینه انرژی‌های نو و تجدید پذیر هم استفاده کنیم.
وی در خصوص دیگر فعالیت‌های جهاد دانشگاهی استان، گفت: باتوجه به اینکه در اکثر کلان‌شهرها پروژه مترو اجرا می‌شود و همچنین ریل‌های موجود نیاز به نوسازی دارند، جهاد دانشگاهی به صنایع ریلی ورود کرده و این آمادگی را داریم که با همکاری جهاد دانشگاهی دانشگاه علم و صنعت، جهاد دانشگاهی خواجه نصیر تجهیزات لازم را از روی نمونه خارجی باز مهندسی کنیم.
دکتر قراچورلو تأکید کرد: جهاد دانشگاهی علاقه ندارد به تمامن حوزه ها ورود کرده و موازی کاری کند، بلکه بر اساس نیاز سنجی در حوزه‌ای مشخص ورود کرده و به عنوان مرجع و قطب فعالیت می‌کند.
دکتر سید باقر شریف زاده، رئیس انجمن مدیران صنایع آذربایجان‌شرقی نیز در این مراسم، با بیان اینکه جهاد دانشگاهی نهادی انقلابی است که در زمینه علمی و پژوهشی فعال است، گفت: می‌خواهیم از پتانسیل جهاد دانشگاهی برای ارایه آموزش‌های مدیریت حرفه‌ای به مدیران واحدها استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه خلاء وجود نهادهای کارآفرین احساس می‌شود، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی مجموعه‌ای مناسب برای پوشش این خلاء و کارآفرینی است.
شریف زاده با بیان اینکه انجمن مدیران صنایع آذربایجان‌شرقی در سال 71 تشکیل شده است، گفت: مدیران واحدهایی عضو انجمن ما هستند که سابقه انتخاب به عنوان واحد نمونه را  در کارنامه دارند. همچنین به دنبال این هستند که آلودگی ناشی از کارخانه شان را به حدأقل برسانند.
حسن علیزاده پروین، دبیر انجمن مدیران صنایع آذربایجان‌شرقی در این مراسم گفت: گذشته جلسات ارتباط صنعت و دانشگاه برگزار می شد که متأسفانه بی نتیجه ماند.
وی با بیان اینکه موضوعات پایان نامه‌های دانشگاهی باید بر اساس نیاز منطقه انتخاب شود، افزود: بر اساس بررسی هایی که انجام دادم، از 2000 پایان نامه دانشگاهی، تنها موضوع پنج پایان نامه متناسب با نیاز استان‌مان بود.
وی با بیان اینکه معتقدم ارتباط صنعت و دانشگاه تنها در اجرای پروژه‌های پژوهشی خلاصه نمی‌شود، تأکید کرد: باید اتمسفر علم در صنعت جریان داشته باشد.