امروز سه شنبه 09 خرداد 1396 -

همایش سالیانه مدیران و رابطان بانک خون بند ناف رویان برگزار شد

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان در همایش سالیانه مدیران و رابطان بانک خون بند ناف رویان گفت: آماده همکاری با جهاددانشگاهی به ویژه همکاری با بانک ذخیره خون بندناف رویان هستیم.
تاریخ : يكشنبه 02 آبان 1395

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد همدان، دکتر حبیب‌الله موسوی‌‌بهار، پنجشنبه 29 مهرماه در همایش سالانه دفاتر نمایندگی بانک خون بندناف رویان که به میزبانی جهاددانشگاهی همدان برگزار شد، اظهار کرد: دانشجویان به شدت علاقمندند از اطلاعات علمی بانک ذخیره خون بندناف رویان استفاده کنند به طوریکه چند تور دانشجویی برای بازدید از فعالیت‌های این مجموعه اعزام شده است.
وی با بیان اینکه مؤسس بانک ذخیره خون بندناف رویان، جهاددانشگاهی بوده که یک حرکت کاملا جهادی را انجام داده است، افزود: دانشگاه علوم پزشکی با تمام ظرفیت‌های خود در خدمت فعالیت‌های علمی است و کمک‌رسانی خواهد کرد.
وی عنوان کرد: در عرصه سلامت در زمان پیش از انقلاب وضعیت بسیار ناشایستی داشتیم و حتی در اواخر سال‌های جنگ در مراکز استان‌ها پزشکان ایرانی بسیار کمتر دیده می‌شد و بیشتر پزشکان خارجی بودند اما اکنون به مرحله‌ای رسیده‌ایم که در هر شهرستان بیش از 30 پزشک متخصص وجود دارد.
موسوی‌بهار با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه حرکت پر شتاب ما در عرصه سلامت نباید کُند شود، اظهار کرد: رشد 13 برابری حرکت کشور نسبت به رشد متوسط جهانی نشان‌دهنده این است که حرکت و شتاب ما نباید کُند شود و باید همچنان ادامه پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه‌های علوم پزشکی نقش خوبی در عرصه سلامت ایفا کردند به طوریکه شاهد حرکت جهادی اساتید بوده‌ایم که چگونه دانسته‌های خود را در قالب دوره‌های بلندمدت و کوتاه‌مدت به دانشجویان آموزش دادند و در مجامع مختلف حاضر شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهارکرد: طی چند سال اخیر تا کنون با دانشگاه‌های تاجیکستان آشنا شدیم و دانستیم دانشگاه‌های این کشور در آرزوی استفاده از توانایی‌ها و دستاوردهای مؤسسه رویان هستند.
وی ادامه داد: طی اعزام و فعالیت تیم چند نفره دانشگاه علوم پزشکی همدان به تاجیکستان، سفارت خارجه این کشور اذعان کرد فعالیت‌های ما در کشورشان تأثیر شگرفی داشته است.
وی با بیان اینکه 40 نفر از پزشکان و غیرپزشکان تاجیکستانی به همدان آمدند و دوره دیدند و به کشورشان بازگشتند، تأکید کرد: باید کاری کنیم که کشورهای دیگر نگاهشان را از سوی مسکو به ایران برگردانند.
در ادامه این همایش همچنین، دکتر مرتضی ضرابی، رئیس بانک خون بندناف رویان  اظهار کرد: طی 6 ماهه امسال سه نمونه پیوند انجام شده که مربوط به صدمه نقصی، نقص ایمنی و سرطان‌خون بوده است.
وی با بیان اینکه ذخیره خون بندناف و پیوند آن در درمان بسیاری از بیماری‌ها و به ویژه سرطان‌خون موثر است، تصریح کرد: نمونه‌هایی آماده پیوند است که درصدد هستیم با همکاری مراکز پیوند امکانات پیوند را فراهم آوریم.
ضرابی با بیان اینکه بانک خون بندناف رویان از سال 84 فعالیت خود را آغاز کرده و 75 هزار نمونه در قالب دو بانک خصوصی و عمومی دارد، عنوان کرد: استفاده از این سلول‌های بنیادی برای درمان بیماری‌های مخاطره‌آمیز و بدخیم مانند سرطان‌خون و تلاسمی بسیار موثر است.
وی با بیان اینکه این دانش کاملا بومی است و تا کنون دو کشور تقاضای راه‌اندازی شعبه‌ای از بانک خون بندناف رویان را داشته‌اند، خاطرنشان کرد: گردهمایی دفاتر نمایندگی خون بندناف در کنار هم فرصتی است که دفاتر گزارش خود را ارائه دهند و بتوانند طی تعاملی بیشتر از تجارب یکدیگر استفاده کنند.
ضرابی با اشاره به اینکه طی یک‌سال گذشته دفاتری را در استان‌های مختلف راه‌اندازی کرده‌ایم و اقدامات خوبی در زمینه پیوند انجام شده است، اظهار کرد: پیوند به عنوان یک بحث جدی در بانک ذخیره خون بندناف پیگیری می‌شود و گزارش‌های سال گذشته ناشی از این است که انعکاس خوبی را به دنبال داشته است.
رییس جهاددانشگاهی واحد همدان در مراسم اختتامیه این همایش ضمن معرفی حوزه های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و پشتیبانی جهاددانشگاهی همدان گفت، فعالیت های خوبی در همه معاونت ها در دست انجام است که امیدواریم با انجام این فعالیت ها در قالب برنامه توسعه شاهد حرکت رو به رشدی در جهاددانشگاهی استان همدان باشیم.
 اکبر اسدی گفت، با توجه به پیگیری های صورت گرفته طی سه سال گذشته افزایش سی صد درصدی عضویت خانوارها در مرکز خون بند ناف همدان بودیم که انشاالله در آینده نیز با گسترش فعالیت ها در سطح شهرستان ها این موضوع رو به رشد خواهد بود.