امروز يكشنبه 02 مهر 1396 -
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی:
بازار پژوهش در ایران فصلی است

معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی گفت: بازار فناوری و پژوهش در ایران موسمی است و یک ضرورت و اقتضا نیست.
تاریخ : شنبه 01 آبان 1395

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر حمید امین اسماعیلی در گردهمایی مدیران و اعضای گروه‌های پژوهشی حوزه علوم انسانی و اجتماعی جهاددانشگاهی کشور در بابلسر با بیان اینکه با وجود 35 گروه، در حدود 25 درصد ساختارهای جهاددانشگاهی در حوزه علوم انسانی فعالیت می‌کند، اظهار کرد: باید تلاش کنیم حاصل یافته‌های پژوهشی به بهره‌برداری و عملکرد رهنمون شود.
وی با بیان اینکه هفت مورد از موافقت‌های کلی اعطا شده در جهاددانشگاهی در حوزه علوم انسانی است، تصریح کرد: موافقت کلی زمان‌مند است تا گروه‌ها بتوانند امکان سنجی از کار و ساختارسازی خود داشته باشند.
دکتر امین اسماعیلی با اشاره به اینکه عمده کارهای پژوهشی کارفرمایی است و بنا به دلایلی پرنوسان است؛ اما باید به سمت رسوب دانش و تجربه گرایش پیدا کنیم، تصریح کرد: 23درصد طرح‌های سازمان متعلق به علوم انسانی است.
وی با بیان اینکه گستره جغرافیای ملی برای جهاددانشگاهی یک مزیت است، افزود: اطلاعات در کشور دسته بندی شده و به روز نیست؛ اما جهاددانشگاهی این مزیت را دارد که از سراسر کشور اطلاعات را گردآوری کند.
معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی با تاکید بر اینکه در دو سال اخیر حرکت به سمت طرح‌های ملی در این نهاد صورت گرفته است، گفت: 8 طرح ملی به جهاددانشگاهی واگذار شده است که دو طرح آن در مرحله دریافت بودجه است.
دکتر امین اسماعیلی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه فقدان اطلاعات جامع در کشور معضل علوم انسانی است و این طرح‌ها تلاش می‌کند تا این اطلاعات را گردآوری کند، تصریح کرد: اولین معضل در علوم انسانی این است که همکاری میان واحدی وجود ندارد و ردیف بودجه مشخصی نیز برای رشته‌های علوم انسانی در نظر گرفته نمی‌شود.
وی با تاکید بر اینکه باید ارتباط با بخش خصوصی افزایش یافته و نظام پروژه‌یابی تغییر کند، افزود: رونق اقتصادی کشور و بهتر شدن شرایط برای جهاددانشگاهی یک فرصت برای ساماندهی روابط خارجی است.
معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی با تاکید بر اینکه بازار فناوری و پژوهش در ایران موسمی است و یک ضرورت و اقتضا نیست، تصریح کرد: این بازار با مشی افراد و دولت‌ها تغییر می‌کند که مناسب نیست.
وی با اشاره به اینکه اولویت تحقیقاتی و پژوهشی باید به سمت چالش‌ها و مشکلات اصلی کشور گرایش پیدا کند، عنوان کرد: بحران آب و گردشگری، بهره‌وری و ارتقای آن یک مساله اساسی است و توسعه پایدار اشتغال نیز مساله جدی است که باید به آن توجه شود.

کاروان اربعین