امروز سه شنبه 28 شهريور 1396 -
دکتر طیبی بیان کرد:
الگوسازی نقش جهاددانشگاهی در پیشرفت کشور

رییس جهاددانشگاهی با بیان اینکه در حوزه علم و فناوری و فرهنگ، این نهاد موفقیت‌های خوبی کسب کرده است، گفت: باید تلاش کنیم نقش جهاددانشگاهی در پیشرفت کشور الگوسازی شود.
تاریخ : شنبه 01 آبان 1395

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر حمیدرضا طیبی در جمع مدیران پژوهشی و اعضای گروه‌های پژوهشی حوزه علوم انسانی و اجتماعی جهاددانشگاهی کشور در بابلسر با اشاره به اینکه جامعه انتظار دارد علوم انسانی مدلی برای اداره کشور ارایه کند، تصریح کرد: بمباران تبلیغاتی خروجی‌های انقلاب اسلامی را در زمینه علوم انسانی و مدل‌های ارایه کشور مطالبه می‌کند.
وی با بیان اینکه باید تلاش کنیم نقش جهاددانشگاهی در پیشرفت کشور الگوسازی شود، افزود: در حوزه علم و فناوری و فرهنگ، جهاددانشگاهی موفقیت‌های خوبی کسب کرده است؛ به طوری که در همه حوزه‌ها کارها خوب انجام شده، اما دیگران از آن خوب استفاده نکرده‌اند.
طیبی با تاکید بر اینکه عدم خودباوری و منافع شخصی در برابر ایده‌ها و یافته‌ها ایستادگی می‌کنند، تصریح کرد: دلیلش این است که نباید به توسعه به صورت فیزیکی نگاه کنیم، بلکه باید توسعه را بحث نرم افزاری بدانیم.
وی تاکید کرد: از سویی معتقدیم باید انسان توسعه یافته تربیت کنیم تا انسان ما را به جایگاه واقعی توسعه برساند.
رییس جهاددانشگاهی با تاکید بر اهمیت تبدیل علم به فناوری و کاربردی شدن آن در جامعه افزود: مقدس دانستن مولد و کار مفید باید در جامعه نهادینه شود.
وی با بیان اینکه آسان خوارگی گرفتاری بزرگی است که امروز کشور به آن دچار شده است، تصریح کرد: انواع رانت خواری، قاچاق و فروش منابع طبیعی از عواقب گرایش به آسان خوارگی در کشور است.
دکتر طیبی با اشاره به اینکه بسیاری از مدیران دچار مشکلات جدی هستند و باید ببینیم در این حوزه چه خدمتی انجام می‌دهیم، گفت: امروز همه می‌گوییم در حوزه پژوهش و فناوری تولید وجود ندارد و بحث اصلی این است که این فناوری به توسعه اقتصادی، رفاهی و ایجاد شغل برای مردم مورد استفاده قرار گیرد.
وی با بیان اینکه برای این حوزه‌ها باید اقدامات فرهنگی صورت گیرد، افزود: در حوزه فرهنگی اقدامات خوبی مانند ایران مرز پرگهر و گفتمان دانشجویی انجام شده است، اما نیاز به تلاش بیشتری وجود دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به محجور شدن تولید ملی در اقتصاد کشور، عنوان کرد: باید در حوزه مهندسی چند رشته را مشخص کرده و بین واحدهای جهاددانشگاهی تقسیم کنیم، از سویی در کشور نیز صنایع پیشرو مشخص شود.
وی با تاکید بر اینکه باید آزمایشگاه‌های ملی برای ارزیابی تولیدات ملی راه‌اندازی شوند تا گروه‌های خارجی حاضر در کشور کنترل کیفیت تولید ملی را به دست نگیرند و برای آن مانع تراشی نکنند، تصریح کرد: پتانسیل بسیار خوبی در حوزه علوم انسانی جهاددانشگاهی وجود دارد که می‌تواند به عمل و پژوهش کاربردی منتج شود.

کاروان اربعین