امروز جمعه 24 آذر 1396 -

در بازدید از مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران تأکید شد؛ همکاری زیست بانک ها جهت حفاظت از ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور

دکتر بهزاد سرخی رییس کارگروه ذخایر ژنتیکی و زیستی به همراه اعضای کارگروه 27مهرماه ماه از بانک سلول های انسانی و جانوری مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران بازدید کرد.
تاریخ : شنبه 01 آبان 1395

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، قبل از انجام بازدید دکتر سید ابوالحسن شاهزاده فاضلی رییس مرکز، ضمن تشریح اهداف و مأموریت های زیست بانک ها بیان کرد: با توجه به اقلیم های منحصر به فرد ایران، حفاظت از ذخایر ژنتیکی و زیستی از دغدغه های مهم در این حوزه است. چرا که این ثروت ملی در صورت عدم حمایت های لازم دستگاه های دولتی از بین خواهد رفت. لذا جهت ترسیم چشم انداز مطلوب، حمایت از زیست بانک های کشور به عنوان زیرساخت زیست فناوری ضروری است.
وی افزود: مأموریت  مدار بودن زیست بانک ها و ارایه سرویس های لازم در حوزه زیست فناوری از ویژگی های آن ها است. در این راستا شبکه ای شدن اطلاعات زیستی و ژنتیکی جهت دسترسی متخصصان و مراکز تحقیقاتی لازم است تا نیاز به صرف هزینه زیاد برای خرید نمونه های زیستی از خارج و یا جمع آوری و شناسایی و ... نباشد.
فاضلی همچنین خاطرنشان کرد: یکی از راه پیشگیری از انقراض نمونه های زیستی تکثیر آن ها می باشد.
در ادامه دکتر بهزاد سرخی رییس کارگروه ذخایر ژنتیکی و زیستی گفت: فعالیت های این مرکز نهضت وار انجام شده است. در میان زیست بانک های کشور، یکی از مراکز فعال بوده و روند رشد آن بسیار خوب و رو به جلو است. لذا لازم است سایر زیست بانک�ها نیز مأموریت مدار فعالیت و حرکت کنند.
وی افزود: جهت حفاظت از ذخایر ژنتیکی و زیستی؛ باید فرهنگ سازی و اشاعه اطلاعات و اشتراک آن ها انجام پذیرد که این امر از طریق ایجاد شبکه عملی می شود.
برای این منظور زیست بانک های موجود کشور باید با هم همکاری نزدیک داشته و حمایت های لازم از یکدیگر را به انجام برسانند.
سرخی همچنین بیان کرد این مرکز حفاظت برای بهره برداری را به خوبی انجام داده است.
در ادامه بخش های مختلف بانک سلول های انسانی و جانوری مورد بازدید دکتر سرخی و هیأت همراه قرار گرفت.

جهاددانشگاهی و واحدهای سازمانی آن در یک نگاه