امروز شنبه 27 آبان 1396 -
در پروژه مشترک پژوهشکده سرطان پستان جهاددانشگاهی با دانشگاه فنی آیندهون هلند صورت می گیرد؛
جداسازی سلول های سرطانی از گردش خون محیطی بیماران مبتلا به سرطان پستان

پروژه مشترکی میان پژوهشکده سرطان پستان و دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه فنی آیندهون (Eindhoven University of Technology ) با هدف انتقال تکنولوژی و با عنوان" جدا سازی سلول های سرطانی از گردش خون محیطی با استفاده از ابزار میکروسیالاتی یا میکروفلوئدیک" Microfluidic" آغاز گردیده و درحال انجام است.
تاریخ : شنبه 24 مهر 1395

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سرطان پستان جهاددانشگاهی، مهندس مهدی رضایتی عضو گروه پژوهشی بیومواد و مهندسی بافت پژوهشکده که از 18 جولای به منظور اجرای مرحله اول پروژه مذکور به این دانشگاه سفر کرده درباره این پروژه گفت: مبنای این پروژه استفاده از روش های فیزیکی (Physical based) است یعنی از فیزیک سیالات  و رفتار مکانیکی سلول ها بی سرطانی برای جدا کردن آنها در میکرو کانال ها استفاده می شود.
وی با اشاره به اینکه، جداکردن این سلول ها می تواند منبع بسیار خوبی برای کسب اطلاعات در مورد وضعیت سرطان بیمار و چگونگی پاسخ بیماری به روش های درمانی خاص باشند، اما جداسازی این سلول ها(CTCs)  از سلول های دیگر جریان خون بسیار مشکل و چالش برانگیز است؛ زیرا میان میلیون ها سلول خونی تعداد اندکی سلول سرطانی وجود دارد که نقش مهمی را در فرآیند متاستاز بازی می کنند.
مهندس رضایتی ادامه داد: این پروژه در چند مرحله انجام می شود که مرحله اول آن اختصاص دارد به "بهینه کردن طراحی" و در مرحله بعدی طراحی نهایی و بهینه شده برای جدا کردن سلول های سرطانی استفاده می شود. در مرحله نهایی پروژه، وسیله طراحی شده به تهران آورده می شود تامابقی کارها در پژوهشکده سرطان پستان جهاددانشگاهی انجام شود که در این مرحله روی خون بیماران مبتلا به سرطان استفاده خواهد شد.
لازم به ذکر است، پروژه در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه آیندهون انجام می شود و طی تفاهم نامه قرار است طی 6 ماه پروژه پیاده سازی و مقاله مشترکی تهیه شود.

جهاددانشگاهی و واحدهای سازمانی آن در یک نگاه