امروز يكشنبه 10 ارديبهشت 1396 -

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان بیان کرد: استفاده از توان جهاددانشگاهی در فعالیت های توسعه گیاهان دارویی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان بابیان اینکه باید از خام فروشی عبور کنیم، عنوان کرد: آویشن در میان گیاهان دارویی از گیاهانی است که به‌صورت خودرو در شهرستان‌های استان وجود دارد و استقبال‌کننده بسیاری دارد. برای افزایش این فعالیت‌ها به طور حتم می‌خواهیم از توان جهاددانشگاهی در این حوزه‌ها استفاده هستیم تا بتوانیم اتفاق خوبی در کشور رقم بزنیم.
تاریخ : يكشنبه 18 مهر 1395

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی هرمزگان، دکتر امید ذاکری در دیدار با رییس جهاددانشگاهی واحد هرمزگان، افزود: آویشن در حال حاضر در هرمزگان خام برداشت می‌شود، در استان فارس بسته‌بندی و به امارات ارسال و بعد از آن به هند فرستاده می‌شود که تصمیم گرفته‌ایم از خام فروشی آن جلوگیری به عمل‌آوریم.
وی اضافه کرد: حداقل استفاده آویشن پودر آن است که می‌توانیم اسانس گیری آن را  هم انجام دهیم؛ زیرا در دشت‌های مختلف استان کشت مختلف صیفی جات واسانس گیری وجود دارد و باید در این زمینه فعال‌تر شویم.
ذاکری تصریح کرد: برای افزایش این فعالیت‌ها به طور حتم می‌خواهیم از توان جهاددانشگاهی در این حوزه‌ها استفاده هستیم تا بتوانیم اتفاق خوبی در کشور رقم بزنیم.
وی در پایان گفت: از لحاظ ذاتی مسوولیت ورود به این حوزه نداریم، اما برای ایجاد شغل در راستای بیانات مقام معظم رهبری در اقتصاد مقاومتی این را وظیفه خود دانستیم که از این منابع برای سرمایه‌گذاری استفاده کنیم.
در ادامه  رییس جهاد دانشگاهی هرمزگان بابیان اینکه مشارکت در تغییر و گسترش فرهنگ اسلامی ایرانی در دانشگاه‌ها در راستای شگل گیری گفتمان اسلامی است، گفت: در حوزه‌های فرهنگ و آموزش در این نهاد انقلابی اقدامات گسترده‌ای انجام‌شده است. چشم‌انداز جهاددانشگاهی را به عنوان یک موسسه برتر در خدمات علمی پژوهشی و فرهنگی در استان متناسب با نیازهای استان قرار داده ایم.
سهیل دادخواه خاطرنشان کرد: در معاونت پژوهش و فناوری، بر اساس اسناد توسعه استان، مجموعه اهدافی ترسیم شده است که برای تحقق آن یک سری برنامه‌های عملیاتی تدوین کردیم که در حوزه‌ی تحقیقات استحصال و منابع آب و انرژی‌ قرار دارند. راه‌اندازی گروه پژوهشی توسعه فناوری آب‌شیرین‌کن‌ها، برگزاری همایش‌های مختلف، راه‌اندازی کارگاه های مختلف و ثبت اختراع از جمله آن هاست.
سهیل دادخواه تصریح کرد: در آینده ای نزدیک دستگاه آب ساز صد لیتری ساخت این مرکز تحقیقاتی به بهره برداری می رسد و امیدواریم با حمایت و همکاری مسئولان استان بتوانیم بعدازآن دستگاه هزار لیتری آن را به مرحله تجاری‌سازی برسانیم.
دادخواه بابیان اینکه شرایط فعالیت برای متخصصین حوزه پژوهش سخت است، افزود: امکانات و بودجه برای فعالیت در حوزه‌های مختلف از جمله پژوهش کم است به همین دلیل کار در حوزه علم و فناوری سخت، اما با این وجود جهاددانشگاهی این امور را در حال پیگری  و تلاش در این زمینه است.
وی بیان کرد: در حال حاضر جهاددانشگاهی دارای پژوهشکده گیاهان دارویی است که مجوز فعالیت از وزارت علوم و تحقیقات و فناوری دارد.
دادخواه افزود: چندین واحد تخصصی جهاددانشگاهی کشور در زمینه گیاهان دارویی در حال فعالیت هستند که باعث تشویق کشاورزان هم شده است و در ترویج و فرآوری و فروش گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی می‌تواند تأثیر به سزایی داشته باشد.
این مقام مسوول به تشریح فعالیت‌های جهاددانشگاهی در هرمزگان پرداخت و ادامه داد: جهاددانشگاهی نهادی برای خدمت به مردم و دولت است که آماده هرگونه همکاری در بخش‌های مختلف با منابع طبیعی است.
دادخواه تنوع بسیار گیاهان دارویی را نقطه عطفی در استان دانست و تصریح کرد: نیاز است درزمینهٔ به سرانجام رساندن اقدامات مربوط به حوزه گیاهان دارویی کار گروهی صورت گیرد.
وی بر حمایت مسوولان و مدیران از طرح‌های توسعه‌ای گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی تأکید کرد و یادآور شد: اگر طرح‌های پژوهشی و علمی درزمینهٔ گیاهان دارویی تحقق پیدا کند، بدون شک سود آن نصیب مردم این استان می‌شود.
دادخواه ادامه داد: مرکز تحقیقات گیاهان دارویی به‌منظور شناسایی و ارزیابی توانمندی مناطق مختلف استان برای تولید گیاهان دارویی طرح مناسبی است که زمینه لازم عملی و اجرایی آن صورت گرفته و امیدواریم با حمایت مسئولان استانی بتوانیم به مرحله اجرا برسانیم.
وي خاطرنشان كرد: جهاد دانشگاهی هرمزگان در تلاش است كه زنجيره و چرخه‌‌ي آموزش تا ايجاد شركت‌هاي فناور و دانش‌بنيان در حوزه‌هاي مختلف گياهان دارويي را در استان شكل دهد.
دادخواه در پایان ابراز امیدواری کرد در زمینه ترویج گیاهان دارویی در هرمزگان این دو دستگاه بتوانند همکاری و تعامل بیشتری داشته باشند.
همچنین معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی هرمزگان تصریح کرد: استان در زمینه مشارکت‌های مردمی و روستایی پیشگام است به طوری که بسیاری از مرکزنشینان آمارهای پیشرفت ما را جدی نمی‌دانستند و وقتی خودشان به بازدید مستقیم از این فعالیت‌ها پرداختد، بسیار متعجب بودند.
ابوالقاسم حسین پور بیان کرد: در هرمزگان روستایی را دارا هستیم که برای صرفه‌جویی در مصرف آب، آب شرب و آب مصارف شست و شوی خود را به صورت جدا به اهالی روستا می رسانند.
وی بابیان اینکه درگذشته معماری‌های هرمزگان به مسئله ذخیره آب برای استفاده‌های بعدی توجه داشته است ادامه داد: از گذشته طراحی‌هایی را در بخش‌هایی از مناطق استان داشته‌ایم که آب شور را به صورت شیرین تصفیه می‌کردند و در باغات کشاورزی خود استفاده می‌کردند.
حسین پور افزود: باید نگاه یک‌بارمصرفی از آب را حذف کنیم و در بعضی کشورها از آب چهارتا پنج بار هم بهره بردای می شود.
وی در پایان عنوان کرد: در کارگروه آب اداره منابع طبیعی تصمیماتی را اتخاذ کرده ایم و این پروژه‌ها را در اداره خود انجام داده ایم و از آب تصفیه‌شده در چند مرحله استفاده‌های مختلف انجام می‌دهیم.
در پایان این نشست تفاهم‌نامه همکاری پژوهشی، فرهنگی و آموزشی جهاد دانشگاهی هرمزگان و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان توسط مدیران دو مجموعه امضا شد.