امروز شنبه 29 مهر 1396 -
توسط گروه پژوهشی "معدن و محیط زیست" جهاددانشگاهی صنعتی امیرکبیر صورت گرفت؛
استحصال عناصر نادر خاکی و تولید میش متال از باطله های کارخانه های فرآوری آهن

برای اولین بار در ایران، استحصال عناصر نادر خاکی و تولید میش متال از باطله های کارخانه های فرآوری آهن در گروه پژوهشی "معدن و محیط زیست" جهاددانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر انجام شد.
تاریخ : شنبه 17 مهر 1395

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر، ایده اولیه استحصال عناصر نادر خاکی و تولید میش متال آنها از سال 1393 با انجام فعالیت های تحقیقاتی گسترده، توسط متخصصان این واحد کلید خورد و برای اولین بار در کشور، در سال جاری موفق به تولید میش متال این عناصر، از باطله های کارخانه فرآوری آهن، شدند.
مهندس عبداله سمیعی مدیر گروه پژوهشی معدن و محیط زیست و مجری این پروژه، در این خصوص اظهار کرد: عناصر نادر خاکی و آلیاژ میش متال، کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف شیمیایی، متالوژیکی، نظامی، هوا و فضا، هسته ای و ... دارد. کاربرد این عناصر در ساخت سوپر آلیاژها، سنسورهای اکسیژن، لامپ های فلورسنت، فیبرهای نوری، سنتز لیزر، ساخت حافظه های رایانه و گوشی های موبایل، پالایش نفت خام، آهنرباهای دائمی، موتورهای صنعتی دوربین های مدرن عکاسی و فیلمبرداری، پزشکی، و دندانپزشکی و ... بیشتر به چشم می خورد.
وی افزود: در گروه پژوهشی معدن و محیط زیست جهاددانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر، متخصصان مجرب رشته های فرآوری مواد معدنی، متالوژی استخراجی، شیمی و محیط زیست فعال هستند و پس از انجام تحقیقات برنامه ریزی شده، توانستند برای اولین بار در کشور، میش متال عناصر نادر خاکی را از باطله های کارخانه های فرآوری آهن تولید کنند. تولید این محصول، علاوه بر ایجاد ارزش افزوده برای معادن و صنایع معدنی، منجر به مدیریت، سامان دهی و استفاده مجدد از باطله های معدنی شده و به بهبود شرایط زیست محیطی، کمک می کند.

مرز پرگهر
کاروان اربعین