امروز يكشنبه 04 تير 1396 -

معاون پژوهشی جهاددانشگاهی تأکید کرد: ضرورت سامان دهی انتقال و تولید تکنولوژی

معاون پژوهشی جهاددانشگاهی با بیان اینکه باید تدوین و انتقال تکنولوژی و همچنین تولید تکنولوژی را سامان دهیم، اظهار کرد: وضعیت اقتصادی جامعه رو به بهبود است و این مساله بر روند بازار پژوهش و فناوری تاثیر خواهد گذاشت.
تاریخ : شنبه 17 مهر 1395

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر حمید امین اسماعیلی پنجشنبه 15 مهرماه در دومین گردهمایی مدیران گروهای پژوهشی در مراکز خدمات تخصصی حوزه‌های فنی و مهندسی- علوم پایه جهاددانشگاهی با بیان اینکه این نوع نشست ها باید استمرار یابد و با سازمان مدیریت مجلس و سایر نهادهای سیاست گذار برخورد فعال‌تری داشته باشد به نقاط قوت بخش علوم پایه و فنی مهندسی جهاددانشگاهی اشاره کرد و گفت: به نظر می‌رسد به دلیل ماهیت علوم و سابقه خوبی که در جهاد داریم بهره‌برداری از نتایج یافته‌ها نسبت به سایر گروه‌ها وضعیت مناسب‌تری دارد.
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی افزود: همچنین خوشنامی و برند مناسب جهاد که در سایه تلاش و جدیت ۳۶ ساله در این دوه حوزه به دست آمده است و کار میان رشته‌ای و میان گروهی در این حوزه‌ها نسبت به سایر بخش‌ها از وضعیت بهتری برخوردار است.
وی ادامه داد: گستره جغرافیایی ملی که ناشی از تاسیس شعب مختلف در سراسر کشور بوده است، توانسته امکان بازاریابی و اجرایی کردن پروژه‌ها کلان با تسهیلات بیشتر را تسهیل کند.
دکتر امین اسماعیلی با بیان اینکه جامعیت فعالیت در جهاد در حوزه های آموزش، فرهنگی و پژوهش و فناوری در وضعیت مناسبی قرار دارد، گفت: گروه فنی و مهندسی جهاددانشگاهی توانسته طرح‌های کارفرمایی خوبی را نسبت به سایر گروه‌ها در اختیار بگیرد.
وی ادامه داد: همچنین اخذ ماموریت‌های هفت‌گانه جدید که دو ماموریت از آنها در حوزه فناوری بوده که به صورت مشخص با حوزه علوم پایه و فنی مهندسی مرتبط است که اگر در آینده عملی شود به نتایج خوبی می‌رسیم.
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی تصریح کرد:‌ در حوزه انتقال فناوری چند پیشنهاد مشخص به معاونت اول ریاست جمهور در زمینه‌های آب‌شیرین‌کن، صنایع فلزی، سیستم رانش‌قطارهای شهری و طراحی و ساخت تجهیزات نفت ارایه داده‌ایم که در سیستم رانش قطار شهری با پیگیری‌های وزارت صنعت به زودی به یک موفقیت جدی می‌رسیم به این معنا که مسوولیت انتقال فنآوری در بخش طراحی ۲۰۰۰ واگن شهری که با همکاری یک شرکت صاحب تکنولوژی طی سه سال آینده قرار است به نتیجه برسد با جهاددانشگاهی است.
وی در ادامه به نقاط ضعف بخش علوم پایه و فنی مهندسی جهاددانشگاهی اشاره کرد و گفت: یکی از معضلات تاریخی ما همکاری میان‌واحدی است به گونه‌ای که کارهای مشترکی بین واحد ها انجام نمی‌شود.
دکتر امین اسماعیلی افزود:‌ همچنین جذب و نگهداشت نیروی متخصص که به دلیل امکانات محدود و ضوابط و مقرارت دست‌و پاگیر با مشکل مواجه است و تجاری سازی یافته‌ها در قالب‌ تجاری همچون شرکت های دانش بیان که با پیشرفت چندانی مواجه نبوده است.
وی ادامه داد: مشکلات در حوزه همکاری بین‌المللی و چالش‌های مربوط به تامین نقدیندگی و وابستگی به صنایع دولتی و تمرکز گروهای پژوهشی در تهران و همچنین نداشتن ردیف بودجه در قانون بودجه کشور که بخش فنی‌ مهندسی از نظر ردیف ضعیف‌ترین بخش بودجه است از دیگر نقاط ضعف این دو حوزه محسوب می‌شود.
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی همچنین با بیان اینکه صندوق بین‌المللی پول طی گزارشی دورنمای مثبتی را برای اقتصاد کشور پیش‌بینی کرده است، اظهار کرد:‌ البته تا زمانی که پتانسیل کشور به مرحله عملیاتی برسد یک وقفه زمانی لازم است، اما می‌توان گفت با وضعیت اقتصادی جامعه رو به بهبود بوده که در این میان بازار پژوهش و فناوری نیز قطعا تحت تاثیر قرار می‌گیرد.
وی به رفع تحریم‌ها اشاره کرد و گفت: تحریم‌ها وضعیت دوگانه‌ای داشتند به گونه‌ای که از سویی نگاه و توجه به داخل افزایش یافته بود، اما از سویی دیگر ارتباط خارجی را نابسامان کرده بود و اجازه نمی‌داد در بازار رقابت فعالیت داشته باشیم به هر حال امیدواریم بتوانیم از فرصت‌های موجود بیشترین استفاده را ببریم.
دکتر امین اسماعیلی همچنین با ارایه آماری از بخش فنی مهندسی و علوم پایه جهاددانشگاهی اظهار کرد:‌ هفت پژوهشکده در بخش مهندسی و یک پژوهشکده در بخش علوم پایه داریم، همچنین ۱۲۰ هیات علمی و ۳۱۸ پژوهشگر در فنی‌ مهندسی که نسبت به کل حوزه پژوهش و فناوری به ترتیب ۲۰.۶ و ۲۱.۴ بوده است.

رییس جهاددانشگاهی واحد صنعتی شریف عنوان کرد:
حرکت به سمت "چند رشته‌ای شدن"/تمرکز بر مسأله تجاری‌سازی محصولات
درادامه حسینعلی حاجیلو با بیان اینکه سازمان جهاددانشگاهی واحد صنعتی شریف به مرور وارد صنعت شده و با توجه به نیازهای این بخش ساختارهای سازمان تغییر کرد، گفت: در حال حاضر ساختارهای جهاددانشگاهی واحد صنعتی شریف از بحث‌های آکادمیک دانشگاهی فاصله گرفته و به سمت "چند رشته‌ای شدن" حرکت می‌کند.
رییس جهاددانشگاهی واحد صنعتی شریف با تاکید بر اینکه باید رابطه ما با بازار بهبود یابد، افزود: واحد صنعتی شریف 7 مرکز و 9 گروه پژوهشی و یک قطب علمی اندازه گیری با موافقت وزارت علوم دارد.
وی با بیان اینکه جزو پژوهشکده‌های برتر وزارت دفاع هستیم، ادامه داد: جهاددانشگاهی واحد صنعتی شریف در حوزه تجاری سازی محصولات اقدامات چندانی انجام نداده به گونه‌ای که حدود 20 محصول در این واحد هنوز تجاری سازی نشده‌اند. از این رو از این به بعد تمرکز بر مسأله تجاری سازی محصولات جدی تر می‌شود.
حاجیلو اظهار کرد: همچنین در حوزه افزایش توانمندی مدیریت پروژه نیز برنامه‌های منسجمی را تدوین کردیم تا از این طریق طی دو سال آینده ظرفیت توانمندی مدیریت پروژه را به دو برابر برسانیم.
وی افزود: به تازگی نیز کارگاه نگاه استراتژیک به مسایل را راه‌اندازی کرده‌ایم.

برگزاري سومين دوره ضيافت قرآني "معراج" به ميزباني جهاددانشگاهي يزد