در راستای برنامه ششم توسعه صورت گرفت؛
موفقیت مرکز خدمات تخصصی سفال و سرامیک جهاددانشگاهی واحد همدان در ساخت محصولات با تکنیک رنگ های زیر لعابی

معاون پژوهشی جهاددانشگاهی همدان از ساخت محصولات با تکنیک رنگ های زیر لعابی در مرکز خدمات تخصصی سفال و سرامیک این واحد خبر داد.
کدخبر :478606
تاریخ : شنبه 24 تير 1396
ساعت: 59 : 17

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد همدان، علی کلانترنیا اظهار کرد: هم اکنون برای لعاب کاری محصولات سفالی، سرامیکی و چینی از تکنیک های مختلفی به فراخور کارکرد ظروف استفاده می گردد. در این تکنیک ها که از لعاب های قلیایی و سربی استفاده می شود محصولات در انتهای زنجیره تولید با ویژگی های خاص بصری و کاربردی در اختیار استفاده کنندگان قرار می گیرد.
وی گفت: مرکز خدمات تخصصی سفال و سرامیک جهاد دانشگاهی همدان با هدف باز زنده سازی تکنیک های مختلف مرسوم و طیف بخشی به محصولات تولیدی مرکز و در راستای برنامه پنج ساله ششم مرکز اقدام به آزمایش و تولید این محصول نموده است. در این روش که از رنگ های لعابی و بر پایه اکسید فلزات طراحی شده است دمای پخت تا 990 درجه بالا می رود.
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی همدان بیان کرد: از ویژگی های مطلوب این تکنیک استفاده از ترانس بر روی رنگ های لعابی در مرحله نهای فرآیند تولید است که این به نوبه خود اثرات مضر اکسید فلزات را تا حد چشمگیری کاهش می دهد و از دیگر اثرات این طرح می توان به افزایش توان حضور در بازار های رقابتی فروش و نیز اشتغال زایی برای هنرمندان و علاقمندان این حوزه اشاره نمود.
وی بیان کرد، مرکز خدمات تخصصی سفال و سرامیک جهاد دانشگاهی واحد همدان بر آن است تا طبق یک برنامه مدون در آینده نزدیک، دانش فنی و فناوری ساخت را در حوزه سفال و سرامیک و رنگ های لعابی استان و منطقه گسترش دهد.